Cozmin Gușă, ipoteză-șoc: Cum ar putea Dragnea să fie liber până la Sfânta Maria

Postat la: 28.05.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Cozmin Gușă, ipoteză-șoc: Cum ar putea Dragnea să fie liber până la Sfânta Maria

Informații de culise și ipoteză-șoc cu privire la posibila eliberare a lui Liviu Dragnea în lunile următoare, la Legile Puterii, cu Denise Rifai, de la ora 21:00. Invitatul din această seară este Cozmin Gușă.

Consultantul politic dezvoltă în această seară scenariul-bombă lansat săptămâna trecută într-un editorial, în care scria: "doar decizia CCR din 5 iunie i-ar putea rezolva lui Dragnea problema libertății, dar asta înseamnă una-două luni petrecute deja de către Liviu Dragnea în sistemul penitenciar". În același editorial, Cozmin Gușă scria că "în această perspectivă capătă o importanță crucială atât oficializarea candidaturii lui Dragnea la prezidențiale, cât și felul în care colegii lui vor fi sau nu solidari cu el pe perioada scurtei detenții".

Când s-ar putea întoarce Dragnea în prim-planul politicii și în ce condiții, aflați în această seară, de la ora 21, la ,,Legile Puterii". Nu vor lipsi, bineînțeles, analiza rezultatelor alegerilor europarlamentare și a impactului lor asupra prezidențialelor de anul acesta, și nici pronosticurile cu privire la noul "meci" Iohannis-Cioloș, în cursa pentru Cotroceni. Liviu Dragnea ar avea câteva pârghii la care ar putea apela pentru a scăpa mai repede de închisoare.

Avocatul Ilie Iordăchescu a explicat că Liviu Dragnea s-ar putea folosi de o viitoare decizie a Curții, dacă aceasta ar hotărî că instanța de fond de trei judecători, care l-a condamnat nu ar fi fost specializată pe infracțiuni de corupție. Iordăchescu a mai spus că, în mod normal, Dragnea ar putea cere eliberarea condiționată peste doi ani și patru luni.

"Liviu Dragnea are două posibilități de a ataca hotărârea definitivă care s-a dat, în sensul ca s-ar prevala de decizii ale CCR, o primă decizie a curții care ar putea să fie folosită de Liviu Dragnea care se referă la împrejurarea ca în opinia sa sau a avocaților săi completul de la instanța de fond de trei judecători nu ar fi fost specializat pe infracțiuni de corupție", a spus acesta.

Întrebat când ar putea beneficia de eliberarea condițională, avocatul a spus: "După calculele mele, la doi ani și patru luni". "După doi ani și patru luni ar avea posibilitatea de a fi elibrat condiționat, bineînțeles această perioadă ar putea fi redusă în condițiile în care Liviu Dragnea ar fi scos la muncă, dacă ar prefera să execute muncă în cadrul penitenciarului", a spus Ilie Iordănescu.

Conform acestuia, pedeapsa mai poate fi redusă și dacă scrie cărți. De asemenea, dacă aceasta va fi ținut în condiții improprii ar beneficia de 6 zile la o lună petrecută în închisoare, conform avocatului.

loading...
PUTETI CITI SI...