Cozmin Gușă face recurs la Iohannis-Colectiv după explozia conductei ucrainene: “Frați americani, și pentru asta au trebuit să moară atât de mulți oameni în Ucraina?!”

Postat la: 20.12.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

Cozmin Gușă face recurs la Iohannis-Colectiv după explozia conductei ucrainene: “Frați americani, și pentru asta au trebuit să moară atât de mulți oameni în Ucraina?!”

Mai multe persoane au murit în urma unei explozii care s-a produs la o conductă din centrul Rusiei care transportă gazele din zona arctică a țării prin Ucraina către Europa, au declarat marți autoritățile citate de agenția rusă de știri TASS, transmite Reuters.

Consultantul politic Cozmin Gușă a comentat incidentul: "Azi a explodat în Ucraina, 'cu autor neidentificat', și ultima conductă de gaz rusesc prin care erau aprovizionate Slovacia, Austria, Germania. După ruperea legăturilor cu Qatar-ul, mare parte din Europa a rămas cvasi-dependentă de gazul lichefiat american, scump și adus cu vapoarele. E limpede de tot acum că asta era 'pofta ce-a poftit-o' hegemonul de peste Atlantic. Dacă Iohannis ar fi în formă ar putea întreba de la pupitrul UE cam așa: 'Frați americani, și pentru asta au trebuit să moară atât de mulți oameni în Ucraina?!' (n.red - parafraza la declaratia lui Klaus Iohannis dupa incendiul de la Colectiv)"

O filială a gigantului energetic rus Gazprom a declarat marți că gazul este furnizat clienților în totalitate prin conducte paralele, în urma avariei la conducta Urengoi-Pomary-Uzhhorod, relatează Reuters. Autoritățile locale au declarat că fluxul de gaz prin secțiunea din conducta Urengoi-Pomary-Uzhhorod a fost întrerupt. Conducta, construită în anii 1980, intră în Ucraina prin punctul de măsurare Sudzha, în prezent principala rută prin care gazul rusesc ajunge în Europa. Gazprom declarase marți că se așteaptă să pompeze 43 de milioane de metri cubi de gaz către Europa prin Ucraina prin Sudzha în următoarele 24 de ore, un volum în linie cu cel din ultimele zile.

loading...
PUTETI CITI SI...