Costel Barbu, despre cumului pensiei cu salariul de la stat: "Găselniţa unor categorii privilegiate de a obţine două venituri simultane de la stat"

Postat la: 11.12.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Costel Barbu, despre cumului pensiei cu salariul de la stat:

Costel Barbu, Secretarul General adjunct al Guvernului infierează și el deja celebra cumulare a pensiei cu salariul de la stat. Într-o declarație în exclusivitate acordată ziarului nostru, acesta a catalogat-o drept "o nedreptate socială ce trebuie degrabă îndreptată".

În plus, Costel Barbu susține că toate forțele politice ale momentului ar trebui să își dea mâna urgent pentru rezolvarea acestei inechitați, prin care categorii privilegiate de bugetari se pensionează la 45 de ani şi a doua zi se reangajează ȋn sistem primind atât pensie, cât şi salariu. "Corectarea nu este un capriciu al guvernului Orban. Vorbim aici de o nedreptate socială, un gest de sfidare al unor bugetari privilegiaţi faţă restul românilor care muncesc din greu până la vârsta de 65 de ani pentru a primi o pensie. De la numirea mea în guvern, aproape că îmi este rușine să merg în comuna mea natală, Suhaia și să le explic oamenilor amărâți, necăjiți, că la București există unii care se pensionează de tineri, care mănâncă cu două guri, care încasează lunar şi pensie şi salariu de la stat. Și vorbim de venituri mari, de bani la care mulți români nici nu visează", a declarat secretarul general adjunct al Guvernului.

"Anumite grupuri de interese vor reacționa, atunci când privilegile lor le vor fi afectate. Din acest motiv, întreaga societate va trebui să fie solidară. Nu doar factorii politici, ci aș include aici societatea civilă, mass-media, ONG-urile și, în general, pe toți cei care doresc o țară normală, corectă și cu oameni egali. Trebuie să se ȋnţeleagă bine, nu avem nicio problemă cu oamenii care s-au pensionat şi vor să lucreze ȋn continuare pentru a-şi suplimenta veniturile, dar să muncească la privat, nu tot la stat. Ajunge cu aceste pensionări de faţadă, ȋn care unii se pensionează astăzi şi mâine se ȋntorc pe acelaşi post şi primesc şi pensie şi salariu.", a încheiat Costel Barbu.

loading...
PUTETI CITI SI...