Clotilde Armand îi cere lui Grindeanu să doneze Bibliotecii Naţionale "cartea lui de negăsit". PSD o trimite să citească "Ciuma"!

Postat la: 15.02.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

Clotilde Armand îi cere lui Grindeanu să doneze Bibliotecii Naţionale

Scandalul cărții "Integrala Lebesgue-Radon în raport cu o măsură complexă" pe care ar fi scris-o Sorin Grindeanu a fost readus în discuție de Clotilde Armand marți, de Ziua Națională a Lecturii.

"De Ziua Naţională a Lecturii îl invit din nou pe domnul ministru Sorin Grindeanu să doneze Bibliotecii Naționale a României cartea lui de negăsit. În numele matematicii și al științei", a scris pe Facebook primarul Sectorului 1.

Tot pe Facebook a venit și replica PSD, care îi recomandă lui Armand să citească "Ciuma" lui Albert Camus sau "mai bine", "să învețe ordinea operațiunilor matematice adunând gunoiul de pe stradă și scăzând numărul de șobolani":

"O invităm pe doamna Clotilde Armand să citească, în timpul liber, „Ciuma" lui Albert Camus! Sau, mai bine, doamna primar să învețe ordinea operațiunilor matematice adunând gunoiul de pe stradă și scăzând numărul de șobolani! Și să lase doamna edil războaiele noi, pentru că nu le-a finalizat, spre binele cetățenilor, nici pe cele deja începute! Spre exemplu, „războiul gunoaielor" i-a costat pe locuitorii din Sectorul 1 peste 150 de milioane de lei! Ați învins „mafia", doamnă! Ați îngropat-o în bani!! Aveți grijă că, în timp ce s-au înmulțit facturile, vi s-a împărțit partidul...la doi! Și niciuna dintre jumătăți nu vă conține! Probabil că și lor le este rușine de ceea ce ați făcut în acest mandat!".

PressOne a scris marți că volumul pe care Sorin Grindeanu afirmă că l-a scris rămâne de negăsit. În schimb, jurnaliștii de la PressOne au descoperit că tatăl vicepremierului, profesorul de matematică Nicolae Grindeanu, a scris o lucrare de doctorat din același domeniu al analizei matematice, ca și presupusa carte a fiului său. Uzanțele academice recomandă publicarea cercetărilor făcute în școlile doctorale, însă doctoratul lui Grindeanu-tatăl nu a fost publicat nicăieri.

La sfârșitul anului trecut, Clotilde Armand a scris pe Facebook despre „un nou caz Florin Roman în Guvernul României". „La 5 ani de la declanșarea controversei și la 19 ani de la data apariției, nici un exemplar al cărții lui Sorin Grindeanu nu a putut fi găsit în vreo bibliotecă publică sau pe internet", a scris ea, distribuind un video în care soțul său, matematicianul Sergiu Moroianu, dădea detalii despre cartea trecută în CV-ul ministrului PSD, dar care nu s-ar găsi nicăieri.

Clotilde Armand a publicat apoi și o scrisoare deschisă în care 40 de matematicieni îi cereau ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, să trimită la Biblioteca Națională a României șapte exemplare din cartea sa "Integrala Lebesgue-Radon în raport cu o măsură complexă", despre care spun că a fost de negăsit timp de 19 ani de la tipărire.

Sorin Grindeanu a reacționat spunând că a mai răspuns acestor acuzații și acum patru ani, că această carte există, a arătat-o, ea fiind scrisă "cu un profesor de matematică, aș zice chiar bun". Grindeanu a sfătuit-o pe Armand "să se uite în Sectorul 1 pe care ar trebui să îl administreze și să treacă la muncă".

loading...
PUTETI CITI SI...