Clotilde Armand admite că Egis a făcut consultanța din scandalul "copiilor albaștri"!

Postat la: 22.09.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Clotilde Armand admite că Egis a făcut consultanța din scandalul

Clotilde Marie Brigitte Armand Moroianu recunoaște că Egis România a semnat contractele din scandalul „copiilor albaștri". Ea admite ca in luna octombrie 2016 a fost lansat proiectul „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți" derulat în localitățile selectate ca vulnerabile la poluarea cu nutrienți, proiectul fiind finanțat de Banca Mondială"

Clotilde Armand: "În perioada în care am fost director la Egis România S.A., contrar celor afirmate de dumneavoastră, societatea nu a realizat activitate de consultanță pentru o serie de primării privind proiectul 'Control Integrat al Poluării cu Nutrienți'. Contractele cu primăriile s-au derulat ulterior plecării mele de la Egis România. Perioada în care am fost director al Egis România a fost septembrie 2013 - martie 2017, iar contractele au fost semnate ulterior și nu de mine.", a afirmat Armand pentru lumeapolitica.ro.

"Cei peste 28 de milioane de lei vor fi primiți de primăriile care au depus proiecte pentru această finanțare de la Ministerul Mediului și nu de către Egis România așa cum în mod neadevărat s-a precizat. Printre efectele nocive ale excesului de nitrați cauzat de deversările de nutrienți în apele subterane se numără și cianoza infantilă, cunoscută la momentul respectiv sub denumirea de 'boala copilului albastru'. Boala nu a fost eradicată, ci i s-a schimbat doar numele, și nu de către Organizația Mondială a Sănătății, ci de Ministerul Sănătății din România. Boala nou-născutului albastru, cunoscută drept cianoză infantilă se regăsește mai nou în nomenclatorul MS.", mai precizeaza Clotilde Armand pentru sursa citata.

 

loading...
PUTETI CITI SI...