Ciolacu regretă că nu s-a realizat o alianţă de stânga pentru Primăria Capitalei: Dacă Ponta doreşte o fuziune, cu mare plăcere

Postat la: 28.09.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Ciolacu regretă că nu s-a realizat o alianţă de stânga pentru Primăria Capitalei: Dacă Ponta doreşte o fuziune, cu mare plăcere

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că este unul dintre cei care au susţinut realizarea unei alianţe de stânga pentru alegerile locale din Bucureşti şi că regretă faptul că acest lucru nu s-a realizat. „Poate o să avem în viitor mai multă înţelepciune, dacă domnul Ponta doreşte să facem o fuziune, cu mare plăcere”, spune Ciolacu.

„Pe Bucureşti suntem cu aproape 15% mai mult decât Partidul Naţional Liberal. Decizia doamnei Gabriela Firea de a merge singură împotriva acestei drepte unite a fost, din punctul meu de vedere, una corectă şi foarte curajoasă", a declarat Marcel Ciolacu, duminică seară, la România Tv.

El a precizat că "regretă" că nu a putut realiza o „alianţă de stânga pe Bucureşti" alături de Pro România.

„Am fost unul dintre cei care am susţinut o stângă unită, dar nu puteam să negociem parlamentarele în timpul jocului de la locale. (...) Cred că cel mai bine ar fi fost să ne aliem împreună. (...) Poate o să avem în viitor mai multă înţelepciune, dacă domnul Ponta doreşte să facem o fuziune, cu mare plăcere", a mai declarat preşedintele PSD.

Întrebat fiind dacă este posibilă realizarea unei alianţe pe partea stânga a eşichierului politic, Ciolacu a răspuns: "Doar dacă vor exista fuziuni".

În ceea ce priveşte rezultatul alegerilor locale, liderul PSD a susţinut că "sunt cel puţin trei sectoare care sunt cu număr foarte apropiat de voturi, să aşteptăm numărătoarea paralelă şi numărătoarea din secţii să avem o estimare oficială".

„Este posibil ca dreapta unită USR-ul cu PNL-ul să aibă majoritate în Consiliu General", a mai afirmat Marcel Ciolacu.

La nivel naţional, liderul PSD a declarat că "se pare că vom avea cel mai mare număr de primari aleşi la nivel naţional" precum şi "un număr important de Consilii Judeţene".

loading...
PUTETI CITI SI...