Certificatul stop covid ar putea fi adoptat în ajunde Craciun de Guvern. Documentul nu va fi necesar la munca

Postat la: 23.12.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Certificatul stop covid ar putea fi adoptat în ajunde Craciun de Guvern. Documentul nu va fi necesar la munca

Certificatul covid ar putea fi adoptat mâine de guvern, potrivit unor surse din Coaliție. Noul proiect prevede că accesul la locul de muncă nu va fi condiționat de documentul electronic. Și asta, pentru că măsură ar fi neconstituțională.

Mâine ar urma ca documentul să fie aprobat în Guvern, iar săptămâna viitoare să treacă de legislativ. „În ce privește parlamentarii de exemplu, nu poți să le interzici accesul, dar poți să le introduci sancțiuni. Faptul că sunt aleși locali, primari, consilii județene, locali, nu poți să le soliciți pentru că nu își pot exercita mandatul, conform constituției", a spus Marcel Ciolacu, joi.

Florin Cîțu este de părere că proiectul PNL era mai complex, acesta având menirea de a stimula campania de vaccinare. „Cu ce am fost eu de acord am făcut. Este în Parlament un proiect unde vorbim de sistemul sanitar și de stat și la privat. Din punctul meu de vedere, acest certificat trebuie să aibă o motivație pentru oameni să se vaccineze, dar să mențină și economia deschisă", a spus Florin Cîțu.

loading...
PUTETI CITI SI...