Cearta pe miliardul dat primarilor. Iohannis zice că n-a știut, Cîțu acuză PSD de ipocrizie!

Postat la: 11.10.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Cearta pe miliardul dat primarilor. Iohannis zice că n-a știut, Cîțu acuză PSD de ipocrizie!

Klaus Iohannis le-ar fi spus celor din delegația PSD, în care au fost prezenți și trei primari care nu au primit niciun leu de la Guvernul Cîțu, că nu a știut despre împărțirea banilor. Premierul demis susține însă că această campanie a PSD este plină de ipocrizie, deoarece jumătate din fondurile alocate s-au dus la primăriile PSD.

"Criteriile întotdeauna sunt prezentate în nota pe care prefecţii o trimit către primării. Au fost cereri de 11 miliarde de lei. Suma care a fost împărţită a fost doar de un miliard de lei, dar tot am auzit că sunt supăraţi unii. Eu ştiu că, la rectificarea bugetară, primăriile PSD care sunt cele mai slabe şi încasează cel mai puţin au primit cei mai mulţi bani pentru că sunt primării care nu sunt performante, nu colectează venituri la buget. Ipocrizia asta trebuie să se mai termine. Peste 50% dintre banii de la rectificare s-au dus la primarii PSD. Este vorba de nevoi. Nu stă nimeni să se uite la partidele politice, se uită la nevoile primăriilor. Prefecturile au trimis anumite criterii. Pe baza acelor criterii se primesc cererile de la primării. Acestea merg la Ministerul Dezvoltării, se centralizează şi, apoi, din 11 miliarde cât s-au cerut, s-a împărțit un miliard", a exlicat Florin Cîțu.

Marcel Ciolacu a acuzat Guvernul că a împărțit banii în proporție de 70-80% primăriilor PNL, doar câțiva primari PSd din țară primind fonduri de la Guvern. PSD s-a dus la Cotroceni cu trei primari PSD în delegație, pentru a-i atrage atenția președintelui asupra cererilor partidului pentru viitorul guvern. Klaus Iohannis le-ar fi spus celor de la PSD, conform unor surse politice, că nu a știut cum a împărțit Cîțu banii. Președintele PSD Marcel Ciolacu a mers la consultările de la Cotroceni însoțit de Paul Stănescu, dar și cu reprezentanți ai administrației locale: "Mergem din respect pentru instituția prezidențială, nu pentru cei care au creat această criză", a spus Ciolacu. El a mai precizat că are 10 propuneri pe termen scurt, pentru administrație și pentru combaterea pandemiei.

loading...
PUTETI CITI SI...