Ce alte amendamente controversate pregătesc senatorii la proiectul graţierii

Postat la: 10.03.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Ce alte amendamente controversate pregătesc senatorii la proiectul graţierii

Proiectul legii gratierii trimis Parlamentului de catre guvernul Sorin Grindeanu, redactat in perioada in care ministru al Justitiei era Florin Iordache, urmeaza sa fie dezbatut si probabil modificat pe 21 martie la comisia juridica din Senat. Dar senatorii caută soluţii pentru legea graţierii!

După ce preşedintele comisiei juridice, Şerban Nicolae, a propus eliberarea celor condamnaţi pentru fapte de corupţie, şi alți membri ai Camerei Superioare au venit cu modificări. Astfel, senatorul PSD Liviu Brăiloiu vrea ca persoanele care au împlinit 70 de ani să beneficieze de graţiere. Spre exemplu, senatorul PSD Liviu Brailoiu propune modificare articolului 2 astfel incat sa fie gratiati toti cei care au peste 70 de ani - ceea ce ar putea sa il vizeze pe Dan Voiculescu, in varsta de 70 ani, insa aceasta a fost condamnat la o pedeapsa de 10 ani. Tot el propune ca "se graţiază în parte, cu 1/2, pedepsele cu închisoare aplicate: femeilor însărcinate si persoanelor care au în întreţinere minori cu vârsta de până la 14 ani, dacă nu li s-au interzis drepturile părinteşti prin hotărâre judecătorească".

Acelasi amendament a fost depus si de senatorii Csaszar Kroly Zsolt si Tanczos Barna. In forma initiatorului, articolul respectiv prevede astfel: "Se graţiază în parte, cu ½, pedepsele cu închisoare aplicate femeilor însărcinate și persoanelor care sunt unic întreținător de familie și au în întreţinere minori cu vârsta de până la 14 ani, dacă nu li s-au interzis drepturile părintești prin hotărâre judecătorească." Modificari sunt aduse si la articolul care conditioneaza gratierea de achitarea despagubirilor. In forma initiala, articolul prevede astfel: "Art. 4. (1) Grațierea prevăzută la art. 1-2 este condiționată de achitarea, în termen de 1 an de la condamnarea definitivă sau, după caz, de la punerea în libertate, a despăgubirilor la care persoana condamnată a fost obligată prin hotărâre judecătorească definitivă."

loading...
PUTETI CITI SI...