Cîţu îi ia fața lui Cioloș: e dispus să negocieze inclusiv cu PSD pentru un nou Guvern!

Postat la: 15.10.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Cîţu îi ia fața lui Cioloș: e dispus să negocieze inclusiv cu PSD pentru un nou Guvern!

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a anunţat că formaţiunea liberală nu sprijină Guvernul Cioloş, iar premierul desemnat trebuie să caute sprijin la PSD şi AUR. Pe de altă parte, Cîţu a subliniat că în urma eşecului USR, PNL e dispus să înceapă negocierile cu toate partidele parlamentare, cu excepţia AUR.

Premierul demis Florin Cîţu a anunţat că USR este parte a unei „majorităţi cu PSD şi AUR", iar această majoritate a dat şi un vot politic. „USR este parte a unei majorităţi parlamentare alături de PSD şi AUR, obţinând pentru moţiunea de cenzură 281 de voturi. Votul este politic, o majoritate PSD-USR-AUR s-a unit în jurul unor principii, valori, obiective. Primul demers, sancţionarea unui guvern cu rezultate foarte bune. Votul politic USR pentru susţinerea moţiunii PSD, a fost ruperea coaliţiei de guvernare rezultate după alegerile parlamentare din decembrie 2020".

Preşedintele PNL susţine că „în mod simetric, responsabilitatea revine coaliţiei USR, PSD, AUR" pentru găsirea unei majorităţi. „Prim-ministrul desemnat Dacian Cioloş are datoria morală să încerce să găsească sprijinul la partenerii de coaliţie PSD şi AUR. BEX decide că PNL îi solicită lui Dacian Cioloş şi USR să facă întâi discuţii cu cele două partide cu care a reuşit să facă o majoritate la moţiunea PSD şi AUR. Dacă prim-ministrul desemnat nu va reuşi să coaguleze majoritatea pentru învestirea guvernului, PNL va demara negocieri cu toţi liderii partidelor, excluzând AUR, pentru a găsi cele mai bune soluţii pentru români", a mai afirmat Dacian Cioloş.

 

loading...
PUTETI CITI SI...