Băsescu iese la atac: liderii opoziției "au așteptat până când au fost siguri de eşec". Orban și Bârna blat cu PSD-ul

Postat la: 15.12.2018 08:15 | Scris de: ZIUA NEWS

Băsescu iese la atac: liderii opoziției

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a scris pe pagina de facebook că a văzut liderii opoziției Orban, Barna şi Tomac la televizor. "Erau ţanţoşi şi plini de importanţă pentru că au depus o moţiune de cenzură împotriva guvernului."

Băsescu îi critică pe cei trei că numai "se fac a fi opozanţi", dar îi acuză pe Orban și Bârna că au blat cu PSD-ul. "Realitatea tristă este că, dacă Orban şi Barna nu sunt într-un blat cu PSD-ul, atunci sunt proşti (politicieni ?) de-a binelea mai ales atunci când evaluează şansele de reuşită ale moţiunii", se arată în postarea fostului președinte al României

De asemenea, Traian Băsescu spune că nu acum trebuia depusă moțiunea de cenzură. "Momentul moţiunii a fost în septembrie, atunci când autorităţile intrau în curţile oamenilor şi le luau porcii, atunci când evenimentele din 10 August din Piaţa Victoriei erau încă proaspete, atunci când ALDE se distanţa de PSD pentru că lui Tăriceanu i se umflase capul şi în oportunismul lui proverbial credea că numai Dragnea este penal şi el nu, atunci când UDMR nu-şi rezolvase problema predării Limbii Române în şcolile de Limbă Maghiară de către profesori calificaţi pentru predarea Limbii Române şi ameninţau cu ruperea protocolului, atunci când Bădălău îi trimetea scrisori deschise lui Dragnea, Gabriela Firea cerea demisia lui Carmen Dan iar puciştii se aliniau în spatele lui Stănescu. Atunci, în Septembrie, Eugen Tomac a trimis proiectul moţiunii de cenzură şi la PNL şi la USR, iar pe 8 septembrie eu scriam o postare prin care argumentam că acesta este momentul moţiunii. Desigur am primit replici de la "grei" fără greutate precul Ludovic Orban,Raluca Turcan, Barna şi alţi diverşi "grei" de prin PNL şi USR (să fiu scuzat că nu prea ştiu cum îi cheamă), că nu este momentrul şi că ştiu ei când va veni acest moment", scrie acesta pe facebook.

Băsescu își continua postarea cu o listă alăctuită din șase puncte, prin care explică ce s-a întămplat din septembrie și până în prezent.

"1. În noiembrie Tăriceanu a aflat că şi el este penal ca şi Dragnea ceea ce a făcut să i se desumfle capul şi să devină din nou solidar cu Dragnea, pentru că voturile care îl pot trimite în faţa procurorilor sunt la PSD ; 2. Emoţia legată de pesta porcină a trecut, despăgubirile s-au plătit, deci nu mai există presiune socială şi mediatică ; 3. În Octombrie ministrul Educaţiei Naţionale este remaniat iar orinul prin care se stabilea predarea Limbii Române în şcolile deLimbă Maghiară de către profesori calificaţi este anulat, ceea ce în readuce pe Kelemen Hunor la supuşenie şi faţă de Dragnea, nu numai faţă de Victor Orban ; 4. În Noiembrie Dragnea reuşeşte să închidă focarele cu pucişti. Pe unii îi cumpără cu funcţii şi bani, pe alţii îi elimină restabilindu-şi un fragil controlul pe partid şi guvern ; 5. Emoţia evenimentelor din 10 August a trecut, mai ales că între timp românii au văzut la televizor intervenţii mult mai dure decât cele din Piaţa Victoriei la Paris şi Bruxelles. 6. Pe 13 Decembrie guvernul anunţă zile libere şi creşterea salariului minim pe economie de la 1 Ianuarie."

loading...