Bâlciul deșertăciunilor

Postat la: 23.08.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Bâlciul deșertăciunilor

Pre-campania electorală pe care o trăiesc atât de intens clasa politică și votanții deopotrivă are întrucâtva parfumul comic al lumii zugrăvite magistral de Caragiale, însă dintr-o perspectivă observabilă numai din anumite puncte, este îmbibată de parfumul greu al banilor.

Este greu de imaginat derularea unei campanii electorale fără stipendiile unor oameni interesați, care oferă cash unora dintre candidați, însă în logica reglementată destul de clar și strict a societății democratice în care trăim, acest lucru este ilegal. După definitivarea listelor electorale pentru consilii s-au ridicat câteva voci clocotind de frustrare care au arătat cu degetul, de exemplu, către un marcant liberal de sectorul 1, cu mare trecere la premierul Orban.

Vocile spun că dl Stamule ar fi pretins, de plecare, sume rotunde și ușor de reținut, spre exemplu 10.000 de euro, de la cel puțin 5 amatori de a se regăsi pe listele PNL de Consiliu la primăria S1, care nu au prins loc eligibil. Exemplificativă în acest sens este o intervenție savuroasă în plină ședință a PNL sector 1 a fiului lui Nicolae Cristescu, care, după propriile declarații, a direcționat sume importante de bani fără să fi primit ceea ce i s-a promis.

Bănuim că dl Stamule a căpătat această abilitate politicianistă de a lansa promisiuni deșarte de la șeful său de partid, care a promis adesea aceeași funcție mai multor persoane. Nu ar fi o premieră pentru dl Stamule. Acesta a scăpat miraculos din dosarul de trafic de influență al fostului primar Andrei Chiliman, pentru cei care își amintesc.

Bursa zvonurilor mai listează și o posibilă înțelegere a lui Stamule cu Tudorache, în sensul de a primi sprijinul acestuia din urmă pentru postul de viceprimar al S1. În fond, lăsând la o parte toate deșertăciunile politicii, dl Stamule are planuri mai mari de atât. Se spune că nașul acestuia, tulceanul George Șinghi, a cotizat de asemenea substanțial la campania lui Stamule, dintr-o pornire de business pur - fiind un antreprenor imobiliar de succes în Tulcea a realizat că metrul pătrat construit în sectorul 1 al capitalei i-ar aduce satisfacții profesionale mai substanțiale, până acum fuleul fiindu-i frânt de Gabriela Firea, care l-a ținut la porțile orașului.

Și nu e de neglijat sprijinul acordat de Petre Badea lui Nicușor Dan, care speră la un reviriment rapid al Aedificiei sale, un business care își caută gloria din epoca anterioară. Însă nimic din toate acestea nu pot fi altceva decât zvonuri și bârfe răutăcioase, căci de-ar fi și cel mai mic adevăr în ele, atunci DNA nu ar avea pace până nu ar scoate adevărul la lumină și ar conduce vinovații la locuri răcoroase și întunecate.

loading...
PUTETI CITI SI...