Anchetă DNA în cazul lui Dan Barna

Postat la: 22.10.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Anchetă DNA în cazul lui Dan Barna

DNA a deschis dosar penal in rem, Dan Barna fiind direct vizat. Procurorii de la DNA s-au autosesizat și i-au deschis dosar penal pentru fraudarea fondurilor europene.

El a cerut să fie anchetat de DNA, după ce DLAF a deschis o anchetă în urma investigațiilor publicate de jurnaliștii de la Rise Project!

Rise Project a publicat recent o amplă investigație intitulată "Adevărul despre Dan Barna". Jurnaliștii scriu că șeful USR, partidul care a inițiat campania #FărăPenali, este supervizorul senin al unor fraude și conflicte de interese cu fonduri UE. Mai mult, Rise Project susține că de pe urma proiectelor cu fonduri europene, doar Barna ar fi ieșit pe profit, în timp ce oameni aflați în cumpănă au beneficiat doar pe hârtie.

Liderul USR spunea recent că nu vrea să fie verificat de Dăncilă. "Suntem în campanie electorală pentru prezidențiale. E clar că discutăm în această cheie și nu vreau, repet nu vreau să fiu verificat de doamna Dăncilă. Sunt foarte deschis, dar vreau ca verificarea să fie făcută de o intituție care nu este subordonată politic unui contracandidat direct".

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat, după ce a aflat de anchetă, că este foarte bine că au fost începute verificările şi nu vede nicio problemă să meargă la audieri, dacă este chemat.

"Dacă au început verificările, este foarte bine. Chiar am solicitat DNA să facă verificări. Până la momentul acesta, nu am primit nimic. Dacă mă cheamă, nu văd nicio problemă", a afirmat Dan Barna.

loading...
PUTETI CITI SI...