Analiza: Bucureştiul nu a avut niciodată un autentic primar de dreapta

Postat la: 08.07.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Analiza: Bucureştiul nu a avut niciodată un autentic primar de dreapta

Disputa despre orientarea politică a bucureştenilor se încinge. După ce Victor Ponta a susţinut că electoratul capitalei e progresist (curent dominant ideologic al USR), Traian Băsescu vine să întărească ipoteza unui corp social de stânga.

Ani de zile, Capitala a trăit o marotă. Că există o dreaptă autentică. O singură dată PNL Bucureşti a trecut de 30% în sondaje pe toate sectoarele. Atunci când preşedintele filialei era Andrei Chiliman, un venerabil om de dreapta, scos din scenă prin scenariile binomului.
Băsescu a lucrat cu un consiliu de stânga

„Vă aduc aminte că eu am câștigat Primăria Capitalei cu un Consiliu General de stânga, PSD, și cu șase primari de sectoare PSD. Degeaba i se atribuie Bucureştiului monopolul dreptei, pentru că mai degrabă e de dreapta Clujul decât Bucureștiul. Bucureștiul întotdeauna a dat el primar general de dreapta, dar sectoarele au fost ale PSD-ului", a afirmat Traian Băsescu, marți seara, la Digi24.

Candidatul comun al forţelor de dreapta susţine pe Nicuşor Dan, ale căror soluţii au fost mai mereu de stânga. Poate şi din acest motiv, liberalii nu au pus un candidat autentic de dreapta.

Primarii de stânga ai Bucureştiului

Crin Halaicu a făcut puţine acţiuni care să fii fost considerate de dreapta.

CDR a câştigat în 1996 Primăria Bucureştiului cu Victor Ciorbea, fost lider sindical.

A urmat Traian Băsescu, liderul PD de atunci, care la acea dată era în Internaţionala Socialistă, doar când s-a profilat candidatura lui la prezindenţiale a trecut la PPE.

Apoi, Sorin Oprescu, fost membru PSD, care, sanchi, a candidat independent, să nu piardă prin asocierea cu stânga.

Gabriela Firea e membră PSD. Şi acum toţi se bat cu mesaje de stânga.

loading...
PUTETI CITI SI...