Alfred Simonis: "Pensiile speciale puteau fi eliminate azi, dar n-au vrut. Orban şi imaculaţii din USR se ţin cu dinţii!"

Postat la: 17.02.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Alfred Simonis:

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a declarat marţi, din Parlament, că a propus constituirea Comisiei de statut astăzi la ora 15 pentru a vota eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, însă cei de la PNL, USR PLUS şi UDMR au votat împotriva. Plenul convocat pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor ar urma să aibă loc mâine după plenul de la Camera Deputaţilor, spune Simonis.

„Astăzi de dimineaţă atât USR cât şi PNL au propus şi dânşii două iniţiative, una de la USR şi una de la PNL prin care elimină pensiile speciale ale parlamentarilor. Nu s-au înţeles în coaliţie, a trebuit ca fiecare să depună o astfel de iniţiativă. Însă eu am spus, dacă tot avem trei partide cu aceeaşi iniţiativă, astăzi la ora 15 să ne întâlnim să constituim Comisia de statut şi să votăm eliminarea pensiilor speciale. Cei de la PNL, USR-PLUS, UDMR, au votat împotriva acestei propunei urmând ca plenul să aibă loc eventual mâine după plenul de la Camera Deputaţilor. Părerea mea este că este o tergiversare. Atunci când erau în opoziţie a fost foarte uşor să strige peste tot că vor elimina în termene. Iată, fiind la putere, probabil că presiunea parlamentarilor pe care îi au în Cameră şi Senat a funcţionat, nu mai doresc eliminarea pensiilor speciale." a transmis Alfred Simonis, marţi.

Întrebat dacă ar fi existat timpul necesar pentru a constitui Comisia de statut, pentru a întocmi un raport şi în aceeaşi zi la ora15 să intre şi in plen, social-democratul a declarat că în câteva minute lucrurile ar fi fost puse la punct.

„Comisia de statut durează un minut până votăm, am trimis propunerile deja de ieri de la 11, raportul este foarte simplu, practic înseamnă abrogarea a două articole din statutul deputaţilor şi senatorilor care fac referire la pensiile speciale. Eliminând acele articole nu mai există baza legală pentru a beneficia parlamentarii de pensii speciale. Deci mai dura un minut, în două minute şi cu încă o pauză de două minute că aşa e pe aici, cu multe pauza, am fi votat eliminarea pensiilor speciale. Să fim serioşi, este o tergiversare cum n-am mai văzut până acum. Nu mă aşteptam ca astăzi, chiar dacă i-am luat prin surprindere, PNL şi USR-PLUS să voteze împotriva convocării unui plen de urgenţă pentru eliminarea pensiilor speciale." a explicat Simonis.

Nu în ultimul rând, social-democratul a precizat că sunt multe lucruri care îl nemulţumesc cu privire la PNL, USR-PLUS. „Noi am văzut multe momente în care cei de la PNL şi USR sunt incompetenţi în ceea ce priveşte funcţionarea Parlamentului, în privinţa procedurilor şi a regulamentului. Despre eliminarea pensiilor speciale, s-au trezit de dimineaţă şi au făcut noi iniţiative de eliminare a acestora." a mai spus Alfred Simonis.

Tot marţi, Alfred Simonis a scris pe pagina sa de Facebook că Ludovic Orban şi „imaculaţii din USR se ţin cu dinţii de pensiile speciale!. „Orban şi imaculaţii din USR se ţin cu dinţii de pensiile speciale! Astăzi am solicitat în Biroul Permanent Reunit organizarea de îndată a unui plen reunit în care să votăm proiectul PSD de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor. Pensiile speciale puteau fi eliminate azi! Dar n-au vrut! Au inventat tot felul de chichiţe procedurale ca să tergiverseze! Nişte ipocriţi patetici!" a transmis social-democratul pe Facebook.

loading...
PUTETI CITI SI...