Adrian Năstase: "Klaus Iohannis ar fi trebuit să fie suspendat. Nu are cine să facă acest lucru"

Postat la: 25.11.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Adrian Năstase:

În afară de Liviu Pleșoianu, fost parlamentar PSD (actual candidat pe lista electorală a PER), niciun parlamentar român nu sesizează situația anticonstituțională în care se află Klaus Iohannis, tenace agent de campanie al PNL.

"Într-o situație normală, pentru o astfel de atitudine de sfidare a Constituției, el ar fi trebuit suspendat. Din păcate, acum, nu are cine să facă acest lucru", scrie Adrian Năstase pe blogul său. În continuare, fostul președinte al PSD prezintă o serie de argumente, dând citate din declarația președintelui de ieri. "Carol al II-lea ar fi fost, probabil, mândru de acest discurs," este de părere Adrian Năstase.

Ce prevede CONSTITUȚIA României?

Art. 80 - Rolul Preşedintelui

(1) Preşedintele României reprezintă statul român şi este garantul independenţei naţionale, al unităţii şi al integrităţii teritoriale a ţării.
(2) Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate.

Articolul 95 din Constituția României prevede că președintele poate fi suspendat „ în cazul săvârşirii unor fapte grave prin care încalcă prevederile Constituţiei".

Propunerea de suspendare trebuie inițiată de cel puțin o treime din totalul senatorilor și deputaților, iar suspendarea se face prin votul majorității senatorilor și deputaților reuniți în ședință comună, după consultarea Curții Constituționale.

loading...
PUTETI CITI SI...