Ad calendas graecas! Klaus Iohannis: "Nu o anumită dată este miza ci intrarea în Schengen. Speranţa mea e ca în anul 2023"

Postat la: 20.12.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

Ad calendas graecas! Klaus Iohannis:

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, întrebat dacă va fi un vot pozitiv la Consiliul JAI din luna martie a anului 2023, că este sigur că România va deveni parte a spaţiului Schengen în anul care urmează şi a adăugat că nu o anumită dată la care se discută această aderare este miza, ci intrarea în Schengen este miza.

„În ce priveşte Schengen, eu am convingerea 100% că România va deveni parte a spaţiului Schengen, însă v-aş ruga să nu ne legăm neapărat de o anumită dată. Acelaşi lucru l-am spus şi când se vehicula ca data 8 decembrie. (...) Pentru mine rămâne obiectiv de mare importanţă intrarea în Schengen. La acest moment nu cred că putem să ne legăm de o dată speranţa, februarie, martie şi speranţa mea e ca în anul 2023, România să intre în Schengen cu drepturi depline. Nu o anumită dată când se discută este miza, ci intrarea în Schengen e miza. Sigur Consiliul JAI din martie ar fi un prilej bun să se discute acest lucru. În momentul în care cele două chestiuni care încă nu sunt lămurite, votul Austriei, respectiv votul mixt al Olandei sunt lămurite, cu siguranţa Consiliul JAI va fi convocat şi sunt optimist la un vot pozitiv.", a declarat Klaus Iohannis, întrebat dacă o decizie privind aderarea va fi luată la Consiliul JAI din luna martie.

loading...
PUTETI CITI SI...