Un spion chinez a stors informații "grele" de la oficiali britanici

Postat la: 23.08.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Un spion chinez a stors informații

Un ofițer chinez de informații a folosit profiluri false de pe rețeaua de socializare LinkedIn pentru a stoarce informații secrete de la oficialii britanici timp de cinci ani în schimbul unor bani sau alte oferte profitabile, relatează Times, citând o investigație exclusivă.

„Un singur spion chinez folosește profilurile LinkedIn pentru a încerca să determine mii de oficiali britanici să predea secrete de stat în schimbul unor sume mari de bani și a unor afaceri profitabile. Se observă că, potrivit serviciilor de securitate occidentale, spionul sub pseudonimul Robin Zhang este „cel mai prolific spion care lucrează împotriva intereselor britanice din ultima generație".

Potrivit surselor publicației, Zhang colectează informații la scară industrială de cel puțin cinci ani prin conturi false în care s-a prezentat ca angajat al unui număr de companii operaționale. El a contactat oficiali britanici și alți oficiali occidentali care lucrează în domeniile politicii, apărării, științei și tehnologiei și a oferit de la 10 mii de dolari SUA pentru fiecare transfer de date. În unele cazuri, el a oferit călătorii plătite integral în China și participarea la conferințe profitabile.

loading...
PUTETI CITI SI...