SUA acuză Iranul că încearcă să obțină bani în mod ilegal prin încălcarea acordului nuclear

Postat la: 11.07.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

SUA acuză Iranul că încearcă să obțină bani în mod ilegal prin încălcarea acordului nuclear

Statele Unite acuză Iranul că încearcă să obțină bani de la comunitatea internațională în mod ilegal prin încălcarea acordului nuclear din 2015, semnat cu marile puteri din P5+1 (SUA, Franța, Marea Britanie, Rusia, China și Germania), relatează Mediafax citând site-ul agenției Dpa.

Afirmațiile au fost făcute de Jackie Wolcott, ambasadorul american în cadrul Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA), o organizație globală care se ocupă de monitorizarea activității nucleare a Iranului.

"Nu există niciun motiv credibil pentru care Iranul ar extinde programul nuclear, iar acest lucru poate fi interpretat decât ca o tentativă de a obține investiții din partea comunității internaționale", a declarat Jackie Wolcott.

Aceasta a făcut referire la încălcarea acordului nuclear de către Iran prin depășirea limitei privind rezervele de uraniu.

Astfel de limite au fost prevăzute în acord pentru a preveni dezvoltarea armelor nucleare de către autoritățile de la Teheran.

"Sancțiunile vor fi în curând extinse în mod substanțial", a avertizat liderul de la Casa Albă într-un mesaj postat pe Twitter.

Wolcott a reiterat faptul că Washingtonul este "deschis la negocieri fără precondiții".

"Oferim Iranului posibilitatea de normalizare completă a relațiilor", a mai declarat aceasta.

Preşedintele Donald Trump a decis retragerea SUA din Acordul atomic semnat de marile puteri cu Iranul. Marea Britanie, Germania, Franţa, China şi Rusia menţin Acordul nuclear cu Iranul. Din cauza sancţiunilor americane, Iranul a avertizat că ar putea renunţa la unele condiţii ale Acordului nuclear, cerând sprijinul Uniunii Europene pentru menţinerea Tratatului.

loading...
PUTETI CITI SI...