Statele Unite ameninţă cu impunerea de sancţiuni împotriva Curţii Penale

Postat la: 11.09.2018 08:53 | Scris de: ZIUA NEWS

Statele Unite ameninţă cu impunerea de sancţiuni împotriva Curţii Penale

Statele Unite iau în considerare impunerea de sancţiuni împotriva Curţii Penale Internaţionale (ICC), dacă aceasta va continua „persecutarea" americanilor, a declarat John Bolton, consilierul prezidenţial american pentru Siguranţă Naţională.

Bolton a numit Curtea Penală Internaţională „nelegitimă" şi a promis că Statele Unite vor face tot ce le stă în putinţă pentru a-şi proteja cetăţenii. Statele Unite au aderat la Curtea Penală în anul 2002. Consilierul consideră că instituţia este o ameninţare a „suveranităţii Statelor Unite şi la securitatea naţională". De asemenea, acesta a declarat că instituţia şi-a însuşit „jurisdicţia asupra unor infracţiuni care au definiţii ambigue" şi a eşuat în „pedepsirea unor crime atroce".

„Nu vom coopera cu ICC. Nu vom oferi asistenţă ICC. Nu vom susţine ICC. Vom lăsa ICC să moară pe cont propriu. După tot ce s-a întâmplat, ICC este deja o instituţie moartă pentru noi", a declarat Bolton. Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sarah Sanders, a susţinut remarcile făcute de Bolton. „Preşedintele Donald Trump va folosi orice metode sunt necesare pentru a-şi proteja cetăţenii şi aliaţii de orice persecutări nedrepte ale ICC", a declarat Sanders.

loading...