Satele din containere în care sunt cazați migranții din Germania chiar lângă satele tradiționale îi isterizează pe nemți

Postat la: 22.08.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Satele din containere în care sunt cazați migranții din Germania chiar lângă satele tradiționale îi isterizează pe nemți

Criza imigrației se agravează în Germania, iar multe zone rurale ale țării, inclusiv sate mai mici, sunt transformate contrar dorinței rezidenților. Cel mai recent caz s-a petrecut în Uphal, un sat cu 500 de locuitori din statul german Mecklenburg-Vorpommern, unde se construiește un sat container pentru până la 400 de migranți, pe fondul protestelor în curs.

Deși adesea se întâmplă ca politicienii de stânga să împingă imigrația în masă în astfel de zone, în cazul lui Uphal, un politician al Uniunii Creștin Democrate (CDU) este responsabil pentru aducerea a până la 400 de migranți, predominant din țări islamice. Administratorul districtului, Tino Schomann, a vorbit despre necesitatea containerizării așezării. Săptămâna trecută, el a apărut în fața presei pentru a spune că satul de containere pentru migranți va fi terminat „dacă este posibil, până la sfârșitul lunii septembrie", după ce racordurile de canalizare vor fi finalizate și mobilierul montat în fiecare container. La acel moment, „primii solicitanți de azil ar trebui să se mute deja", a spus Schomann.

Cu toate acestea, comunitatea nu dorește acest lucru și dă în judecată guvernul pentru a opri din nou proiectul containerului. În ciuda acestei opoziții, Schomann spune că lucrările de construcție „se desfășoară la viteză maximă", după ce lucrările au fost întrerupte timp de câteva luni. În prezent, mulți dintre migranți sunt găzduiți într-o sală de sport din Wismar, iar planul este ca migranții să fie mutați în satul container în jurul datei de începere a anului școlar, pentru a oferi elevilor acces la orele de sport.

Schomann și guvernul local nu încetinesc planurile lor de a construi mai multe sate de containere în regiune, o măsură ce pare a contracara popularitatea crescândă a partidului anti-imigrație Alternativa pentru Germania (AfD) în statul estic. AfD s-a clasat pe primul loc în sondaje pentru prima dată, obținând 29% din voturi, în timp ce CDU a scăzut la 18%. În prezent, un sat container într-un alt oraș, Warin, este planificat pentru 145 de migranți. „Autorizația de construire a fost emisă", a spus Schomann referitor la cazul lui Warin.

În Grevesmühlen, care are o populație de 10.000 de locuitori, există și planuri pentru un adăpost. În această săptămână, cetățenii vor vota dacă orașul poate închiria o zonă pentru a construi un sat din containere pentru 70 de migranți. Schomann a vorbit și despre acest caz, spunând că o zonă cu case pentru migranți va fi construit în districtul său. „Aceasta este provocarea cu care ne confruntăm", a spus el pentru postul de stat NDR.

Alte zone din Mecklenburg-Vorpommern au fost un focar de rezistență la transformarea demografică a statului german. Într-unul dintre cele mai mari orașe din regiune, Greifswald, localnicii au respins planurile pentru un sat uriaș de migranți în oraș, 65% dintre locuitori votând împotriva acestuia. Cu toate acestea, primarul Partidului Verzilor, Stefan Fassbinder, nu a fost descurajat în ambițiile sale de a primi un număr mai mare de noi sosiți. El a insistat că votul nu va afecta agenda pro-migrație a guvernului local, dar va face decizia cu privire la locul în care să-i găzduiască pe noii veniți mai dificilă.

„În viitorul apropiat, va trebui să facem eforturi și mai mari pentru a intra în dezbatere, pentru a intra în dialog cu cetățenii, cu economia, cu toți ceilalți, pentru ca imigrația să aibă succes", a spus Fassbinder după vot.

loading...
PUTETI CITI SI...