Rusia e acuzata ca face experimente pe persoane defavorizate. A început vaccinarea in masa a oamenilor fără adăpost

Postat la: 22.02.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Rusia e acuzata ca face experimente pe persoane defavorizate. A început vaccinarea in masa a oamenilor fără adăpost

Aproximativ 40 de oameni fără adăpost au fost vaccinaţi, duminică, la Sankt Petersburg, împotriva coronavirusului, a anunţat un ONG local căruia i-a aparţinut iniţiativa. Proiectul ar fi o etapa dintr-un amplu program de vaccinare in masa a persoanelor defavorizate care se va face, fireste, cu acordul guvenamental, intrucat vaccinul nu poate fi achizitionat de particulari, ci repartizat de la stat.

Cu toate ca este vorba despre o actiune umanitara, Rusia a fost acuzata ca daca va permite un program amplu de vaccinare a persoanelor fara adapost e ca si cum ar face experimente pe persoane defavorizate, care nu au de ales, pentru a se testa eficienta vaccinurilor Sputnik V si mai ales noul ser CoviVac, care a primit aprobarea abia sambata aceasta si care nu a trecut prin etapa experimentala de a fi testat pe zeci de persoane, asa cum este fireasca o autorizare. Masura ar putea face ca acest CoviVac sa fie acceptat mai rapid de Agentia Medicamentului din UE, daca isi va dovedi eficienta ridicata. Si Sputnik V are o rata ridicata de eficienta si Rusia a cerut autorizarea acestuia in UE.

"La noi sunt multe persoane care fac parte dintr-un grup de risc şi este important ca acei oameni să fie vaccinaţi", a declarat Taissia Souvorova, reprezentantă a ONG-ului Notchlejka, care se ocupa de vaccinarea celor fara adapost. Făcută în cooperare cu autorităţile locale, vaccinarea oamenilor fără adăpost îi va viza deocamdată doar pe cei care se află în centrele ONG-ului. În Sankt Petersburg, oraş cu o populaţie de aproximativ 5 milioane de oameni, trăiesc aproape 15.000 de persoane fără adăpost.

La Moscova, o iniţiativă similară cu cea de la Sankt Petersburg a fost lansată recent de un alt ONG, cu sprijinul autorităţilor locale. Campania de vaccinare a populaţiei Rusiei a început în ianuarie. Rusia a dezvoltat trei vaccinuri: Sputnik V, EpiVacCorona şi CoviVac, al treilea înregistrat în acest weekend. Până în prezent, Rusia a înregistrat peste 4,16 milioane de cazuri de infectare cu coronavirus. 83.293 de ruşi au murit din cauza Covid-19.

loading...
PUTETI CITI SI...