Rusia acuză MI6 că a antrenat o echipă de asasini ucraineni pentru a ataca regimuri africane

Postat la: 17.08.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Rusia acuză MI6 că a antrenat o echipă de asasini ucraineni pentru a ataca regimuri africane

Un oficial militar rus a acuzat serviciul britanic de spionaj MI6 că pregătește un "grup de sabotaj și asasinat" format din 100 de ucraineni pentru operațiuni pe teritoriul african. Este o informație de primă mână, relatată miercuri, 16 august 2023, de agenția de presă de stat TASS.

"Potrivit unor informații confirmate de mai multe surse, serviciul special britanic MI-6 a antrenat și pregătit pentru desfășurarea pe continentul african a unei echipe de sabotaj și asasinat, formată din membri ai unor grupări ucrainene naționaliste și neonaziste, cu scopul de a împiedica cooperarea dintre țările africane și Rusia", a declarat o sursă militar-diplomatică anonimă citată de TASS.

Oficialul rus a declarat că guvernul de la Kiev a instruit în iulie serviciul de securitate națională SBU, serviciul de informații militare GUR și Ministerul Apărării să ajute MI-6 și SAS să selecteze 100 de militanți din grupurile naționaliste ucrainene cu o vastă experiență de luptă "pe Frontul de Est".

"Echipa ucraineană, antrenată de serviciile speciale britanice, va avea misiunea de a efectua atacuri de sabotaj împotriva infrastructurii din Africa și de a asasina liderii africani care doresc să coopereze cu Rusia", a declarat oficialul rus.

Sursa a adăugat: "Locotenent-colonelul Vitaly Prashchuk de la GUR [Direcția principală de informații] a Ministerului ucrainean al Apărării a fost numit comandant al echipei ucrainene de tăietori de gât".

loading...
PUTETI CITI SI...