Reuters: Președintele Iranului Ebrahim Raisi e mort

Postat la: 20.05.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Reuters: Președintele Iranului Ebrahim Raisi e mort

Echipele de salvare și patruzeci de gărzi militare au căutat toată noaptea epava elicopterului în care se afla președintele Iranului, Ebrahim Raisi, prăbușit la granița cu Azerbaijan. Moartea președintelui Raisi a fost confirmată și de sursele oficiale.

Speranțele ca președintele iranian Ebrahim Raisi și ministrul său de externe să fi supraviețuit accidentului de elicopter - pe teren montan și pe o vreme înghețată - sunt minime, a declarat luni un oficial iranian, după ce echipele de căutare au localizat epava.

„Elicopterul președintelui Raisi a fost complet ars în accident. Din păcate, toți pasagerii se pare că au murit," a declarat oficialul pentru Reuters. Surse BBC susțin că și Hossein Amir-Abdollahian, ministrul de externe, fost ambasador în Marea Britanie, a murit în accidentul aviatic.

La primele ore ale zilei de luni, echipele de salvare s-au luptat noaptea cu viscolul și cu terenul dificil pentru a ajunge la epava din provincia Azerbaidjan de Est „Putem vedea epava și situația nu arată bine," a declarat șeful Semilunii Roșii din Iran, Pirhossein Kolivand, pentru televiziunea de stat.

Se pare că o dronă turcească a reperat o sursă de căldură neobișnuită în munți, aceasta fiind primul instrument care ar fi reperat obiectivul atât de căutat. Accidentul s-ar fi produs la ora locală 13:00. Spre seară, postul național a oprit toate programele obișnuite, punând rugăciuni.

La primele ore ale zilei de luni, același post de televiziune a arătat imagini cu o echipă de salvare, purtând jachete strălucitoare și torțe deasupra capetelor, în timp ce căutau urme ale epavei prin beznă și viscol. Canalele de știri iraniene vorbesc despre dispariția unui martir. Nu se știe dacă a fost un atentat sau o disfuncționalitate a elicopterului.

Liderul suprem al Iranului este Ayatollahul Ali Khamenei. Fotografia prezintă imagini ale echipelor de salvare din apropierea locului accidentului, postate pe Telegram.

loading...
PUTETI CITI SI...