Reuniunea BRICS din Africa de Sud va propune un plan de co-dezvoltare diferit de Panul Marshall 2.0 propus de americani omenirii

Postat la: 22.08.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Reuniunea BRICS din Africa de Sud va propune un plan de co-dezvoltare diferit de Panul Marshall 2.0 propus de americani omenirii

În Africa de Sud a început cel de-al 15-lea summit BRICS, care reprezintă o speranță pentru viitorul lumii, atât de mult încât se află în centrul atenției, atât din partea potențialilor candidați la statutul de membru al BRICS, care sunt văzuți, trebuie spus, ca un salvator de la care țările lor se pot dezvolta fără a trebui să facă sacrificii pentru a merita acest lucru.

Atenția este la fel de importantă și de cealaltă parte, de partea celor care vor să o vadă distrusă, desființată pentru ca "business as usual" să continue, pentru ca nimic să nu se schimbe în această situație de liberalism prădător și de globalizare. Planul Marshall, pus în aplicare de Statele Unite după Al Doilea Război Mondial, a fost o mașinărie economică genială de care americanii și-au dat seama abia după aceea, folosind Europa postbelică devastată ca pe o piață uriașă în beneficiul SUA. America a pus in aplicare cate un Plan Marshall si pentru restul lumii, il dorea si pentru tarile BRICS. Numai ca acestea vor acum un plan de co-dezvoltare cu demnitate egală pentru toate popoarele.

În ce constă lupta BRICS pentru o lume mai echitabilă? Este vorba de "comerțul blând", fără interferențe în afacerile interne ale fiecăreia dintre țările membre, sau este vorba de același software care a îngenuncheat lumea? Este de sperat că BRICS nu vor fi tentați să folosească criterii economice la fel de coercitive ca cele ale BM, FMI și OMC, se intreaba comentatorii de la Reseau International.

"Este de sperat că aderarea la BRICS nu are nimic de-a face cu filozofia Planului Marshall, o piatră de temelie lansată de Occident pentru a demonetiza BRICS, care, dimpotrivă, va propune o co-dezvoltare cu față umană. Trebuie să ne ridicăm la înălțimea acestei provocări. Pentru a face acest lucru, trebuie să mobilizăm toate forțele dinamice ale țării într-un mod științific și tehnologic, ceea ce ne va da șansa de a ne alătura BRICS într-un termen rezonabil. Ne așteaptă ani de muncă grea.", amintea Xi Jinping in urma cu cateva luni.

"Statele care aderă ar avea de câștigat dacă ar dezvolta un parteneriat științific, economic și tehnologic cu fiecare țară BRICS într-un domeniu diferit. Cel mai bun argument al nostru va fi palmaresul realizărilor noastre de-a lungul anilor care ne separă de o aderare meritată. Nu poți pătrunde în dezvoltare. Este un drum lung și abrupt, făcut din determinare și din mobilizarea întregii populații pentru a face față diferitelor provocări: tranziția energetică, securitatea economică și a apei, formarea de calitate și lupta împotriva corupției. Este, de asemenea, un drum al lucrului bine făcut și al necesității de a fi responsabil și de a respecta un calendar la capătul căruia vom fi eligibili pentru a face parte din trenul care, fără îndoială, ne va pune, în sfârșit, pe șinele dezvoltării. Apartenența la BRICS este, fără îndoială, un accelerator al acestei ambiții.", spunea Vladimir Putin.

loading...
PUTETI CITI SI...