'Patrioți pentru Europa" devine al treilea grup din Parlamentul European înaintea ECR-ului lui Meloni și AUR după ce Le Pen, Salvini, Vox și Chega s-au alăturat lui Viktor Orban

Postat la: 08.07.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

'Patrioți pentru Europa

Europarlamentarii Adunării Naționale (AN) din Franța se vor alătura grupului lui Viktor Orban, „Patrioți pentru Europa", a anunțat Jordan Bardella, după turul doi al alegerilor parlamentare anticipate.

Este vorba despre 30 de eurodeputați, care vor îngroșa rândurile noului grup. Alături de oamenii lui Le Pen și Bardella, în grupul lui Orban vor intra și reprezentanții lui Matteo Salvini - aflat la guvernare în Italia-, dar și partidul VOX din Spania.

Anunțul celor de la VOX a venit după o întâlnire cu „șefa" ECR, Giorgia Meloni, pe 5 iulie, notează Brussels Signal.

Alături de „Patrioți" au venit și portughezii de la Chega, a treia forță politică din țara lor. În grup erau deja oamenii lui Viktor Orban, cehii de la ANO (Andrei Babiș) și austriecii de la FPO.

Astfel, cu noile recrutări, „Patrioți pentru Europa" devine al treilea grup european, cu 79 de mandate, depășind ECR-ul lui Meloni, care are doar 78.

În ECR sunt și conservatorii români de la AUR.

Dreapta europeană este scindată, așadar, în cel puțin două grupuri: pe lângă ECR și „Patrioți", mai există și „Suveraniștii", grupați în jurul germanilor de la AfD.

Neafialiații îi includ pe spaniolii de la SALF sau pe reprezetanții SOS România, Diana Șoșoacă și Luis Lazarus.

Alte partide care ar putea intra în „Suveraniști"sunt bulgarii de la Renașterea, singurul deputat al „Reconquete" (Franța) sau polonezii de la Confederația.

loading...
PUTETI CITI SI...