ONU vrea înființarea unei „armate digitale" pentru lupta împotriva „dezinformării"

Postat la: 22.08.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

ONU vrea înființarea unei „armate digitale

ONU își extinde rolul de actor global în „lupta împotriva dezinformării online", accentuând narațiunea despre cum acest presupus nou fenomen prezintă o „amenințare serioasă" pentru omenire.

Astfel, forțele ONU de menținere a păcii adaugă o altă sarcină pe lista îndatoririlor pe care statele membre trebuie să le finanțeze când își aprobă misiunile menite să ajute oamenii și țările devastate de război și de alte dezastre: ei își propun acum să construiască o „armată digitală".

Potrivit unui articol de pe site-ul ONU, „dezinformarea" este descrisă de către organizația mondială în termeni extrem de alarmiști, ca având consecințe „mortale" și prezentând un risc „existențial" la adresa elementelor de bază ale societăților moderne precum instituțiile democratice și drepturile fundamentale ale omului.

De asemenea, organizația folosește termenii „război" și „câmp de luptă" pentru a descrie (dez)informarea.

Pentru a justifica pe cât posibil această schimbare considerabilă a politicii și la nivelul operațiunilor și scopului tradițional al ONU, articolul de pe site-ul organizației vorbește nu doar despre lucruri precum subminarea eforturilor pentru oprirea epidemiilor, protejarea „adevărurilor și faptelor" științifice și altele asemenea.

Pentru a se susține argumentul, se menționează că activitatea de menținere a păcii, precum și siguranța și viețile trupelor de menținere a păcii pot să cadă, de asemenea, victime ale „dezinformării pe scară largă".

Soluțiile ONU: testarea eficientă a abordărilor „proactive" ale problemei definite de ei și aplicarea acestor „soluții" într-un număr de țări africane distruse de război.

Pe lângă aceasta, există și o inițiativă ONU numită UN Verified, care oferă un curs gratuit pentru a „educa" oamenii din aceste locuri periculoase despre cum să se ferească de „dezinformarea" online.

Cursul va învăța despre cum se poate recunoaște „dezinformarea", iar ONU vă va spune, de asemenea, de ce este răspândită. Cursul va învăța oamenii și cum pot discerne conținut emoțional, dramatic și provocator (unii ar putea spune că articolul de pe site-ul ONU s-ar putea califica cu ușurință pentru un astfel de conținut).

loading...
PUTETI CITI SI...