ONU se trezește din somnul globalist vrea să deschidă Consiliul de Securitate pentru Africa după reuniunea BRICS

Postat la: 27.08.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

ONU se trezește din somnul globalist vrea să deschidă Consiliul de Securitate pentru Africa după reuniunea BRICS

BRICS își lasă amprenta. În timp ce grupul a admis în rândurile sale două noi țări africane, ONU dorește, de asemenea, ca acest continent să ocupe un loc mai important în Consiliul de Securitate, potrivit secretarului său general, Antonio Guterres.

În special, Consiliul de Securitate este dominat de cinci membri permanenți, dintre care niciunul nu reprezintă interesele continentului. Aceasta este o anomalie care trebuie corectată, a explicat oficialul, care a salutat faptul că problema a fost acum clar pusă.

"Cea mai evidentă nedreptate este că nu există nicio țară africană printre membrii permanenți ai Consiliului de Securitate. Vestea bună este că, pentru prima dată în acest an, mi se pare că toată lumea a recunoscut acest lucru, inclusiv cei cinci membri permanenți", a declarat Antonio Guterres într-o conferință de presă.

Timp de mai mulți ani, organizațiile africane au făcut presiuni pentru un loc permanent pentru Africa în Consiliul de Securitate.

O luptă susținută de Moscova, care dorește să "consolideze pozițiile continentului african" în sistemul mondial, după cum a declarat recent ministrul rus de externe Serghei Lavrov.

La sfârșitul lunii iulie, actualul președinte al Uniunii Africane, Azali Assoumani, i-a mulțumit lui Vladimir Putin pentru poziția sa în această direcție.

"Îi mulțumim președintelui Putin pentru că ne sprijină, atât în cadrul G20, cât și în obținerea unui loc permanent în Consiliul de Securitate", a declarat el.

În ciuda acestui fapt, poziția Africii la ONU s-a îmbunătățit ușor în iunie, când a obținut două locuri nepermanente în Consiliul de Securitate, pentru 2024 și 2025. Au fost admise Algeria și Sierra Leone.

Consiliul de Securitate este organul executiv al Națiunilor Unite. Acesta are 15 membri, dintre care cinci membri permanenți: Rusia, China, Statele Unite, Franța și Regatul Unit.

Acești membri se bucură de privilegii considerabile, în special de dreptul de veto. Membrii nepermanenți sunt aleși pentru un mandat de doi ani.

 

loading...
PUTETI CITI SI...