Încep luptele terestre în Israel: Au fost scoase tancurile pe străzi. Hezbollah atacă puternic alături de Hamas

Postat la: 10.10.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Încep luptele terestre în Israel: Au fost scoase tancurile pe străzi. Hezbollah atacă puternic

Trupele Forțelor de Apărare Israeliene (IDF) s-au angajat într-un schimb de focuri cu militanții Hamas în apropierea kibbutzului Mefalsim marți seara, au declarat pentru CNN mai multe trupe IDF de pe teren.

O echipă CNN a auzit numeroase schimburi de focuri de mitralieră, în timp ce era poziționată în apropierea unui grup de trupe FDI care mențineau un perimetru la aproximativ 1 kilometru (sau aproximativ 0,6 mile) distanță de luptă.

La un moment dat, CNN a auzit focuri de armă venind dintr-o altă direcție, iar trupele au indicat că în zonă aveau loc numeroase schimburi de focuri cu Hamas. Un purtător de cuvânt al IDF nu a putut confirma imediat o versiune oficială a evenimentelor.

Trupele libiene, Hezbollah au vizat un tanc israelian cu o rachetă ghidată, au declarat două surse de securitate din Liban.

Între timp, armata israeliană a declarat că un elicopter a lovit o poziție de observație aparținând Hezbollah după ce au fost trase rachete din teritoriul libanez către un vehicul militar în zona Avivim, conform Al Jazeera. "Nu s-au raportat răniți", a declarat armata israeliană.

loading...
PUTETI CITI SI...