În SUA se vorbește tot mai apăsat despre Recesiune: ce spun oficialii de la Casa Albă

Postat la: 19.08.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

În SUA se vorbește tot mai apăsat despre Recesiune: ce spun oficialii de la Casa Albă

Oficiali ai Casei Albe au respins îngrijorările legate de încetinirea activităţilor economie, afirmând că riscurile de recesiune sunt scăzute, în pofida turbulenţelor care au avut loc în ultima săptămână pe pieţele globale de obligaţiuni. Aceştia au insistat şi că războiul comercial cu China nu dăunează Statelor Unite, transmite Reuters.

"Nu se întrevede o recesiune. Consumatorii muncesc. Salariile lor cresc. Cheltuiesc şi economisesc...Cred că suntem în formă", a afirmat consilierul economic al Casei Albe Larry Kudlow la televiziunea Fox News. Pieţele financiare americane au scăzut săptămâna trecută din cauza temerilor legate de recesiune, dar au recuperat din pierderi până vineri, datorită aşteptărilor că Banca Centrală Europeană va reduce dobânzile. Consilierul pentru Comerţ Peter Navarro a respins la rândul său semnalele de avertisment, afirmând că dinamica economică bună încurajează investitorii să transfere bani în Statele Unite.

"Avem cea mai puternică economică din lume şi banii vin aici pentru bursa noastră. Vin şi pentru randamentele de pe pieţele de obligaţiuni", a afirmat Nabaroo la televiziunea ABC. Acestea transferuri de fonduri în căutarea de siguranţă sunt determinate de obicei de îngrijorările provocate de problemele din economia mondială, în acest caz de posibilitatea ca războiul tarifelor al administraţiei Trump şi China ar putea afecta investiţiile companiilor şi creşterea economiei globale. "Tarifele impuse bunurilor din China nu afectează pe nimeni aici", a spus Navarro.

Economia americană continuă să crescă şi să creeze locuri de muncă în fiecare lună. Vânzările cu amănuntul au crescut cu 0,7% în iulie, peste aşteptări, potrivit datelor publicate recent de guvern, iar Kudlow a spus că datele arată că principalul motor al economiei americane este intact. Creşterea industriei prelucrătoare a încetinit, iar investiţiile scăzute ale companiilor au devenit o frână. La nivel mondial, încetinirea traanzacţiilor comerciale au împins economia germană spre recesiune şi a afectat creşterea economiei chineze. Încetinirea creşterii economiei americane ar fi o veste proastă pentru Donalt Trump, care îşi construieşte campania pentru obţinerea unui al doilea mandat de preşedinte pe performanţele economice.

loading...
PUTETI CITI SI...