Interviul lui Trump: "Agenda lui Biden poate fi blocata!" Fostul președinte si-a expus planul de salvare a SUA
Postat la: 30.03.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
Fostul președinte american Donald Trump și-a expus proiectul prin care pot fi învinși Joe Biden și Democrații, redresată economia și combătută instabilitatea mondială. Într-un amplu interviu difuzat pe platforma Real America's Voice, Donald Trump a declarat că primul pas al planului său este recăpătarea controlului Republicanilor asupra a cel puțin uneia dintre Camerele Congresului, la alegerile de la jumătatea mandatului, din noiembrie 2022. Astfel, s-ar putea crea un bastion pentru a bloca agenda lui Biden.
„Este foarte, foarte trist când văd ce se petrece. Frontiera (cu Mexicul) este un dezastru. Nu mai suntem respectați. Liderul țării noastre nu mai este respectat deloc. Joe Biden nu mai este respectat deloc." Trump a adăugat: „Este foarte trist să văd ce se întâmplă cu America noastră măreață. Însă ne putem reveni."
Al 45-lea președinte al SUA a spus că este tot mai încrezător că Republicanii pot recâștiga controlul asupra Camerei Reprezentanților la alegerile din toamnă, însă șansele din Senat sunt diminuate de șeful minorității, Mitch McConnell.
McConnell este un dușman al lui Trump și a jucat de multe ori în favoarea Democraților. Fostul președinte a respins pentru prima oară o idee vehiculată public de mai multă vreme: aceea de a candida pentru un post de congresmen în toamnă, apoi de a fi ales președinte al Camerei Reprezentanților, poziție din care și-ar putea croi mai ușor drum spre Casa Albă.
„Nu doresc așa ceva... Mulți vorbesc despre asta. Nu este ceva care să mă intereseze." În schimb, Trump a rezumat punctele slabe ale Democraților, care pot fi exploatate de Republicani pentru a-i învinge: „Nu au carte de alegător, taie finanțarea poliției, orașele sanctuar, armată slabă, creșterea taxelor, lipsa independenței energetice. Toate acestea sunt lucruri pe care noi le-am făcut."
În stilul său laconic, Trump a conchis: „Prost la religie (libertatea credinței). Prost la Al Doilea Amendament (dreptul de a purta arme). Prost la petrol." Întrebat ce soluții are pentru redresarea situației economice a țării, Trump a oferit o lecție de economie aplicată care ar trebui citită cu atenție și la București. Soluțiile sunt la îndemână.
Trump a declarat că inflația galopantă, despre care observatorii afirmă că ar putea atinge 10%, poate fi redusă prin creșterea producției de petrol și gaze și prin reducerea costurilor energetice care afectează totul, de la transport la producția alimentară.
„Trebuie să combatem inflația, ceea ce se poate face mult mai ușor decât cred unii", amintind că, în perioada în care era președinte prețul galonului de benzină scăzuse la 1,87 dolari.
„Este foarte important să se ieftinească energia", a explicat Trump. „Astfel, și alte părți componente ale inflației se vor reduce." Inclusiv prețurile la alimente. Fostul președinte a atacat programul economic al lui Joe Biden, amintind că în unele state prețul galonului de benzină a ajuns la aproape 5 dolari și că oamenii nu mai găsesc în magazine mărfuri disponibile cu puțin timp în urmă.
Trump a vorbit și despre criza lanțurilor de aprovizionare: „Să vă dau un exemplu despre ce se întâmplă cu aprovizionarea? Mergi la magazin și nu au pâine, ca într-o țară din lumea a treia. Nu au mărfuri. Mergi să cumperi ceva la Tiffany, mergi să cumperi ceva la magazinul de materiale de construcții, nu au mărfuri. Chiar și mie îmi zic, când comand materiale pentru construcții sau altceva, că durează nouă luni până să ajungă, când altădată erau disponibile pe loc."
Trump a abordat și subiectul crizei de la frontiere. El a afirmat că multe țări au eliberat prizonieri care acum au imigrat în Statele Unite, dar a recunoscut că o astfel de criză nu se poate rezolva doar prin securizarea frontierei, așa cum a făcut în timpul mandatului său.
El a spus că trebuie rezolvată și chestiunea numărului uriaș de persoane care au intrat și se află ilegal în țară. „Trebuie să închidem imediat frontiera. Și trebuie să expulzăm o mulțime de oameni, deoarece mulți au venit din închisorile altor țări."
Și a adăugat: „Nu e vorba doar de câteva țări, inclusiv Mexicul de care am tot vorbit. Acum sunt vreo 140 de țări. Unii spun că nu au știut că sunt atât de multe. Vin puhoaie. Aproape toate țările și-au lăsat deținuții să vină în Statele Unite. De ce nu ar veni? E foarte scump să ții deținuții în închisori, și oricum nu îi mai doresc."
Trump a spus că lecția pe care a învățat-o din primul mandat este că singurul instrument util pentru a rezolva problema imigranților este de a opri ajutorul pentru țările de origine, până când acestea își iau cetățenii imigrați ilegal înapoi.
„Vorbești să îi ia înapoi, sunt cu miile. Țările lor spun nu. Atunci spui: OK. Atunci nu le vom mai da bani acestor țări. Nu o să vă mai dăm sute de milioane. Atunci ei o să spună: Sigur că da. Ne face plăcere să îi luăm înapoi."
În ceea ce privește fraudele electorale cărora le-a căzut victimă în 2020, Trump a spus că acestea pot fi combătute după modelul adoptat de statele Texas și Florida: carte de alegător obligatorie, eliminarea voturilor absenților, eliminarea voturilor celor care nu au cetățenie și o supraveghere polițienească mai puternică.
În privința problemelor de politică externă, Trump a repetat că nu crede că Putin ar fi invadat Ucraina dacă el ar fi fost președinte. „Am vorbit cu Putin despre asta. Îl știu pe Putin foarte bine. Am vorbit cu el despre o mulțime de lucruri. Am vorbit și despre Ucraina, pentru că știam că o vrea. Dar știa că nu o poate face. Nu cu mine."
Trump a declarat că retragerea dezastruoasă a lui Biden din Afganistan în vara trecută l-a încurajat aproape cu siguranță pe Putin să meargă mai departe decât intenționa inițial și să invadeze Ucraina. Dar nu se aștepta la o asemenea rezistență internă.
„Cred că știu ce s-a petrecut: Putin se afla la frontieră, avea 200.000 de oameni și negocia. Se gândea că o să facă o afacere bună. Și apoi a văzut ce s-a întâmplat în Afganistan. Atunci și-a zis: Frate, tipii ăștia sunt niște incompetenți. Să intrăm. Nu știa de ce forță o să se lovească acolo."
Întrebat dacă s-ar baza pe alianța Quad (Dialogul de Securitate Cvadrilateral, formată din Australia, Japonia, India și Statele Unite) pentru a forma un fel de NATO în Pacific, cu scopul de a contracara ascensiunea Chinei în zonă, Trump a sugerat că actualul NATO și-ar putea extinde misiunea.
„Ei bine, cred că acest NATO ar trebui poate să se implice el însuși", amintind că a obligat țările membre să își sporească cheltuielile de apărare.
„Eu sunt cel mai bun lucru care i s-a întâmplat Alianței, pentru că am pus (țările) să plătească. Deci NATO are acum mult mai mulți bani."
În ciuda faptului că a conturat o agendă foarte clară a măsurilor care trebuie luate pentru ca America să devină Mare încă o dată, Donald Trump a declarat că va lua o decizie definitivă în privința unei noi candidaturi la prezidențiale abia după ce va vedea ce se întâmplă în alegerile din luna noiembrie a acestui an.
El a afirmat că cele două scrutinuri, din 2022 și 2024, reprezintă un test crucial pentru tipul de țară în care americanii vor trăi zeci de ani de acum încolo. „Nu avem presă liberă. Nu mai avem libertate de exprimare reală. Este foarte rău, foarte periculos. Aceste alegeri vor fi critice pentru țară."
-
Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
Dacă ați fi mers pe linia frontului în primele săptămâni ale războiului din Ucraina, ați fi putut auzi strigăte în ucrai ...
-
Elon Musk începe Operațiunea "Resetarea": Prima mare instituție care va intra în malaxor
Omul de afaceri Elon Musk, cea mai bogată persoană din lume şi persoana desemnată de viitorul preşedinte al SUA, Donald ...
-
Donald Trump despre LGBTQ+: "Vreau să opresc delirul transexualilor. Există doar feminin și masculin"
Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, a anunţat că doreşte să oprească „delirul transsexualilor" încă din prima sa zi ...
-
Soldații au devenit cel mai valoros export al Coreei de Nord. Suma gigantică pe care o primește Kim Jong-un de la Vladimir Putin pentru tunuri și carne de tun
Parteneriatul dintre Rusia și Coreea de Nord este favorabil ambelor țări ostile Occidentului. Armatele lui Putin primesc ...
-
Modelul lui Călin Georgescu: Reformele radicale ale excentricului președinte Milei au scos Argentina din recesiune!
Argentina a ieșit dintr-o recesiune profundă, ceea ce reprezintă o victorie majoră pentru președintele libertarian al ță ...
-
De ce ar putea fi Donald Trump primul președinte penal al SUA
Avocații lui Donald Trump au cerut recent Curții Supreme de Justiție anularea dosarelor penale privind cele 34 de capete ...
-
Cine va controla Siria? Actorii globali pregătiți să-și impună influența post-Bashar al-Assad
După înlăturarea președintelui Bashar al-Assad, sirienii vor căuta să-și decidă singuri viitorul politic, feriți de infl ...
-
Război, extremă urgență: Vântul suveranismului mătură Europa - Extrema dreaptă germană pune la îndoială apartenența la NATO
Co-liderul partidului de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD), Tino Chrupalla, a declarat că Germania va tr ...
-
De ce a capturat Israelul cel mai înalt munte al Siriei la doar câteva ore după căderea lui Assad
Israelul nu a pierdut timpul după căderea lui Bashar al-Assad pentru a bombarda toate mijloacele militare siriene pe car ...
-
Rusia, în pragul retragerii din Siria: imaginile din satelit sugerează ample mișcări de evacuare
Rusia pare să-şi pregătească de evacuare echipamentele militare de la o bază aeriană militară din Siria, potrivit imagin ...
-
S-a aflat cum și când a fost pus la cale planul care a dus la căderea regimului Bashar al-Assad
Rebelii sirieni au început să planifice asaltul militar care a răsturnat regimul lui Bashar al-Assad în urmă cu un an, î ...
-
Viktor Orban, după discuțiile cu Trump și Putin: "Noua administraţie din SUA va avea un început fulger"
Premierul conservator ungar Viktor Orban a asigurat vineri că situaţia în lume se va linişti odată ce republicanul Donal ...
-
Turcia a preluat frâiele în Orientul Mijlociu: negocieri de culise, după căderea regimului Assad
Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a aterizat joi seara la Ankara şi a avut imediat o întrevedere cu preşedintele ...
-
Instabilitatea politică aruncă în aer economia UE: avertisment dur de la Banca Europeană
Contextul politic tumultuos din Europa a influenţat decizia de politică monetară adoptată joi de Consiliul guvernatorilo ...
-
Anunțul lui Orban, după ce a vorbit cu Putin
Budapesta a anunţat, după discuţia la telefon a premierului ungar Vikor Orban cu preşedintele rus Vladimir Putin, că Kie ...
-
"NU facem concesii". Rusia refuză pacea propusă de Donald Trump pentru Ucraina
Propunerea lui Donald Trump de pace în Ucraina nu e acceptată de Putin. Rusia nu este dispusă la concesii pentru încheie ...
-
Viktor Orban l-a sunat pe Vladimir Putin după vizita la Donald Trump. Subiectul principal - războiul din Ucraina
Preşedintele rus Vladimir Putin şi premierul Ungariei, Viktor Orban, au discutat miercuri la telefon despre războiul din ...
-
Volodimir Zelenski a dezvăluit ce a vorbit la Paris cu Donald Trump și Emmanuel Macron pentru "inghetarea" razboiului din Ucraina
Preşedintele Volodimir Zelenski a pledat luni pentru o soluţionare diplomatică a războiului purtat de Rusia în Ucraina ş ...
-
Ce-a ratat România prin anularea alegerilor: Viktor Orban s-a întâlnit cu Donald Trump și Elon Musk - "Viitorul a început!"
Premierul Ungariei, Viktor Orban, s-a întâlnit luni cu Donald Trump şi cu miliardarul Elon Musk la complexul Mar-a-Lago ...
-
Israelul bombardează intens Damascul după fuga lui Bashar al-Assad
Loviturile forțelor aeriene israeliene în Siria au fost „foarte intense", spun surse din apărare pentru The Times of Isr ...
-
Serghei Lavrov, șeful diplomației ruse, despre alegerile din România: "Chiar nu ne pasă deloc ce fac ei acolo ca să-şi justifice maşinaţiile!"
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat, întrebat despre alegerile prezidenţiale din România, referindu-se la ...
-
Bashar al-Assad s-a îmbarcat într-un avion şi a părăsit Damascul. Rebelii HTS anunţă că Siria este liberă
Preşedintele sirian Bashar al-Assad s-a îmbarcat într-un avion şi a părăsit Damascul spre o destinaţie necunoscută, a an ...
-
Alertă maximă în Taiwan: Beijingul își dublează flota militară în apropierea insulei
Ministerul apărării din Taiwan a declarat duminică că China aproape și-a dublat numărul de nave de război care operează ...
-
Serviciile secrete ale lui Viktor Orban ar fi spionat funcționari UE. Reacția oficialilor din Ungaria
Oficiali ai Oficiului European de Luptă Antifraudă ar fi fost urmăriți, ascultați telefonic și le-ar fi fost piratate la ...
-
O navă cu armament pentru Ucraina a eșuat în largul costelor norvegiene
O navă încărcată cu armament având ca destinaţie o importantă platformă logistică poloneză pentru livrarea de ajutor mil ...
-
Joe Biden se teme de răzbunarea lui Trump - Care ar putea fi ultima decizie luată la Casa Albă
Președintele american Joe Biden ia în considerare procedura privind grațierea preventivă pentru criticii proeminenti ai ...
-
Europa neo-marxistilor lui Lasconi se pregătește de un mare război și investește o sumă colosală
În mijlocul unei crize, Europa se află și în fața riscului de a rămâne fără sprijinul SUA pentru apărare. În acest conte ...
-
Europa se pregătește pe tăcute pentru un al treilea război mondial
Cu un vârtej de avertismente lansate cu privire la un posibil război cu Rusia, în câțiva ani, membrii europeni ai NATO a ...
-
Donald Trump a blocat războiul din Ucraina: NATO a amânat deciziile
Donald Trump blochează deciziile de susținere financiară a Ucrainei. Membrii NATO ezită să adopte o decizie crucială pri ...
-
Trump pregătește mutări decisive pe plan internațional: "Preţul de plătit va fi teribil în Orientul Mijlociu"
Preşedintele ales al SUA Donald Trump a avertizat luni că "preţul de plătit va fi teribil" pentru grupurile palestiniene ...