Germania nu mai dă doi bani pe Green Deal: Termocentralele pe cărbune sunt reactivate de teama iernii

Postat la: 05.10.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Germania nu mai dă doi bani pe Green Deal: Termocentralele pe cărbune sunt reactivate de teama iernii

Guvernul german a aprobat miercuri reactivarea termocentralelor pe cărbune păstrate în rezervă, ca o soluţie preventivă pentru iarna care vine. Repunerea în exploatare a acestor termocentrale se va realiza "pentru o perioadă limitată, ca acoperire preventivă pentru iarna următoare", se arată într-un comunicat al guvernului federal de la Berlin.

Acesta explică faptul că legislaţia actualizată referitoare la folosirea unităţilor producătoare de electricitate menţinute în conservare oferă posibilitatea reactivării lor pentru o perioadă limitată de timp de la începutul lunii octombrie până cel târziu la sfârşitul lunii martie, dar cu condiţia să fie în vigoare nivelul de alertă sau de urgenţă pentru aprovizionarea cu gaz natural.

Termocentralele vor fi reactivate "pentru a economisi gazul în producţia de electricitate şi evitarea astfel a blocajelor în aprovizionarea cu gaz pentru sezonul de încălzire 2023-2024", mai precizează guvernul german, care asigură "că obiectivul finalizării renunţării progresive la cărbune în mod ideal până în anul 2030 nu va fi afectat, la fel nici obiectivele climatice".

loading...
PUTETI CITI SI...