Șeful spionilor de la Londra avertizează Rusia: Nu subestimați Marea Britanie

Postat la: 03.12.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Șeful spionilor de la Londra avertizează Rusia: Nu subestimați Marea Britanie

Șeful MI6, Alex Younger, consideră că Rusia este unul dintre principalele state care promovează atacurile cibernetice, acesta fiind mesajul pe care îl va transmite în cel de-al doilea discurs pe care îl va susține de la preluarea mandatului său. Șeful spionajului de la Londra va avertiza Kremlinul să nu subestimeze însă hotărârea și capacitatea Marii Britanii.

Intervenția sa vine în contextul în care președintele rus Vladimir Putin încearcă să amelioreze tensiunile cu liderii occidentali la summitul G 20 de la Argentina, scrie Bloomberg. În cea de-a doua intervenție a sa, șeful MI6 este așteptat să arate modul în care Marea Britanie reacționează față de astfel de atacuri, în condițiile în care se vorbește despre o confruntare permanentă, așa-zisul război hibrid, o combinație între spionajul tradițional și abordările moderne cibernetice, cum ar fi folosirea rețelelor sociale, mai ales a twitterului, pentru răspândirea de informații false și interferențele în politica internă.

Tehnicile dezvoltate în timpul celor două războaie mondiale, războiul rece și după atacul terorist din 11 septembrie nu vor mai fi suficiente pentru a perturba atacurile teroriste, susţine acesta. "Era celei de-a patra revoluții industriale conduce la o a patra generație de spionaj. îmbinarea abilităților noastre umane tradiționale cu inovarea accelerată, noi parteneriate și o mentalitate care mobilizează diversitatea și îi împuternicește pe tineri", se mai arată în mesajul șefului MI6 .

Relațiile dintre Marea Britanie și Rusia au ajuns la cel mai critic nivel după Războiul Rece din cauza incidentului de la Salisbury, un dublu agent rus fiind otrăvit, împreună cu fiica sa.

loading...
PUTETI CITI SI...