Destabilizarea Ucrainei: "Washingtonul are nevoie de un război și încearcă să atragă Rusia în el!"

Postat la: 22.01.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

Destabilizarea Ucrainei:

La jumătatea lunii ianuarie, Centrul Internațional pentru Informații Strategice (ICSI) a ridicat nivelul de risc al Ucrainei la roșu (penultimul), ceea ce înseamnă că există o probabilitate extremă de criză și de conflict grav, iar călătoriile în această țară nu sunt recomandate.

ICSI a ridicat nivelul de risc după ce discuțiile diplomatice dintre NATO și Rusia au eșuat. Potrivit centrului, confruntări militare majore pe teritoriul ucrainean sunt plauzibile în termen de două săptămâni. Aproape în același timp, publicația poloneză Mysl Polska a descris "planul diabolic" al SUA cu privire la Rusia, prezicând că "negocierile (cu SUA și NATO) nu vor aduce nimic". Potrivit autorilor polonezi, Washingtonul încearcă să deraieze negocierile de securitate cu Rusia. Vrea să atragă Rusia într-un război. Știind că Washingtonul nu dorește un război nuclear. 

"Ei au nevoie de un război în Ucraina și încearcă să atragă Rusia în el", spun jurnaliștii polonezi. Acest rezultat ar fi convenabil pentru Statele Unite, deoarece în acest caz americanii nu ar fi afectați de activitățile militare. Polonezii notează că "adevăratul plan diabolic" al Statelor Unite prevede o confruntare frontală între ucraineni și ruși, care au "rădăcini religioase, culturale și, în mare parte, etnice comune", pentru a se omorî reciproc într-un conflict pe scară largă.

După cum afirmă sursele Bloomberg, oportunitatea unui conflict sângeros pe teritoriul ucrainean va apărea între jumătatea lunii ianuarie și sfârșitul lunii februarie. De remarcat că, la sfârșitul lunii decembrie, administrația americană a alocat "pe furiș" un ajutor militar suplimentar de 200 de milioane de dolari pentru regimul de la Kiev. Acest ajutor include furnizarea de arme de infanterie, muniție, stații de semnalizare, echipamente medicale și piese de schimb pentru Ucraina.

La mijlocul lunii ianuarie, s-a raportat că un program secret al CIA i-a învățat deja pe ucraineni să "ucidă ruși". În cadrul acestui program, americanii pregătesc în mod activ armata ucraineană pentru a desfășura activități militare împotriva Rusiei. Se raportează că acest program este organizat pe teritoriul unei baze din sudul Statelor Unite și în Donbass.

Acest lucru a fost declarat presei de un fost oficial al serviciilor secrete americane. Potrivit informațiilor și surselor sale, programul de pregătire a luptătorilor de elită ucraineni a fost creat în epoca Obama, după "Primăvara Crimeii". Apoi a fost extins de administrația Trump și chiar mai mult de administrația Biden. În cadrul acestui program, consultanți americani au mers pe frontul din Donbass pentru a le oferi sfaturi militarilor ucraineni, învățându-i cum să mânuiască armele, să se camufleze și să se orienteze. Potrivit presei, se așteaptă ca acești luptători să joace un rol-cheie în conflictul armat din est în cazul unei "invazii rusești".

Consilierii americani lucrează în mod deschis în cadrul Ministerului ucrainean al Apărării. Consilierii de supervizare americani Chris Rizzo și Todd Brown lucrează în mod permanent, începând cu 11 ianuarie 2022, în cadrul Direcției pentru politica de apărare a Ministerului ucrainean al Apărării. Sarcinile oficiale ale acestora sunt de a oferi "asistență consultativă în implementarea măsurilor de reformă militară" privind politica de apărare, gestionarea sectorului militar și integrarea euro-atlantică.

O provocare cu "steag fals" ar putea fi punctul de plecare pentru o vărsare de sânge. Pentagonul și Casa Albă vorbesc deja deschis despre aceasta, făcând referire la "informații fiabile" și atribuind serviciilor de informații rusești pregătirea unui "pretext" pentru invadarea Ucrainei prin organizarea de operațiuni subversive împotriva republicilor autoproclamate Donețk și Lugansk. Potrivit Casei Albe, specialiștii necesari au fost deja instruiți pentru a mânui arme și explozibili pentru a organiza operațiuni sub steag fals în Donbass.

Alexandre Lemoine

loading...
PUTETI CITI SI...