Convoaie de mercenari Wagner se îndreaptă din Belarus spre Rusia

Postat la: 24.08.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Convoaie de mercenari Wagner se îndreaptă din Belarus spre Rusia

În urma accidentului de avion care l-a ucis pe Evgheni Prigojin, convoaie de luptători Wagner pleacă din Belarus și se îndreaptă spre Rusia, a raportat Centrul Național de Rezistență din Belarus la 23 august.

Surse din Belarus au declarat că unele tabere de bază Wagner erau în curs de dezmembrare în seara zilei de 23 august și că reprezentanții grupului militar privat formau convoaie pentru a părăsi țara, titrează publicația Kyiv Independent. "Convoaiele se îndreaptă probabil spre granița cu Rusia", a declarat Centrul.

Potrivit surselor Centrului din Belarus, guvernul belarus nu a autorizat retragerea grupului de mercenari. Se pare că serviciile speciale belaruse încearcă să intercepteze convoaiele la graniță.

De precizat că imagini video cu presupusele convoaie nu au apărut în mediul online până la publicarea acestei știri, iar o altă sursă nu a vorbit despre acest subiect.

Anterior, la 23 august, presa rusă a anunțat că un avion privat la bordul căruia se afla Prigozhin s-a prăbușit în regiunea rusă Tver, ucigându-i pe toți cei aflați la bord.

În urma scurtei revolte a lui Prigozhin împotriva Kremlinului din iunie, Grupul Wagner a stabilit tabere de bază în Belarus și a oficializat o colaborare cu Ministerul belarus al Apărării.

De atunci, statutul Wagner în Rusia a fost învăluit în ambiguitate. Un raport al Institutului pentru Studiul Războiului (ISW) din 14 iulie a afirmat că Vladimir Putin spera să mențină luptătorii Wagner în Rusia, dar sub un nou comandant.

loading...
PUTETI CITI SI...