Boris Johnson a anunţat data până la care toţi adulţii din Marea Britanie vor primi prima doză de vaccin anti-Covid

Postat la: 21.02.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Boris Johnson a anunţat data până la care toţi adulţii din Marea Britanie vor primi prima doză de vaccin anti-Covid

Premierul Boris Johnson a promis că toţi adulţii din Marea Britanie vor primi prima doză de vaccin împotriva coronavirusului până la sfârşitul lunii iulie, relatează BBC.

"Vom urmări acum să oferim un jab fiecărui adult până la sfârşitul lunii iulie, pentru a-i proteja pe cei mai vulnerabili mai devreme şi să luăm măsuri suplimentare pentru a relaxa unele dintre restricţiile în vigoare", a spus Johnson într-un comunicat publicat sâmbătă. Peste 17 milioane de persoane din Marea Britanie au primit prima doză de la lansarea vaccinului Covid în decembrie 2020.

Dar Boris Johnson a spus că vrea ca acum programul „să meargă mai departe şi mai repede". El a spus că vaccinarea până în iulie ar permite persoanelor vulnerabile să fie protejate „mai devreme" şi ar contribui la relaxarea restricţiilor în toată ţara. Directorul executiv al NHS Anglia, Simon Stevens, a declarat că există „semne timpurii" că lansarea vaccinului contribuie la scăderea internărilor în spitale.

Vaccinarea persoanelor vulnerabile este văzută ca fiind esenţială pentru reducerea numărului de decese din pandemie şi pentru ameliorarea presiunii asupra sistemului sanitar. Obiectivul anterior al guvernului a fost de a oferi tuturor adulţilor prima doză până în luna septembrie. Luni, Johnson intenţionează să anunţe foaia de parcurs pentru prima relaxare a restricţiilor care blochează întreaga ţară.

loading...
PUTETI CITI SI...