Ambasadorul Israelulului în SUA a dezvăluit cine stă în spatele atacurilor Hamas din Israel

Postat la: 08.10.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Ambasadorul Israelulului în SUA a dezvăluit cine stă în spatele atacurilor Hamas din Israel

Ambasadorul Israelului în SUA, Michael Herzog, spune că suspectează Iranul ca fiind în spatele atacului Hamas: "Suspectăm mâini iraniene în spatele scenei, după cum știți, Hamas și Iranul sunt strâns legate. Iranul oferă un sprijin material, finanțând arme pentru Hamas".

Herzog a declarat în cadrul unei emisiuni CBS: „Noi suspectăm că Iranul este în spate, așa cum știți, Hamas și Iranul sunt strâns legate. Iranul furnizează sprijin material, finanțează armele pentru Hamas. Ei sunt legați în ceea ce ei numesc „Axul Rezistenței", desigur, rezistență împotriva Statului Israel. Ei fac parte din aceeași coaliție. Deci, în ceea ce ne privește, aceasta este o coaliție condusă de Iran și bănuim că Iranul este implicat".

Ca răspuns la întrebarea dacă Israelul va duce lupta în Iran, Herzog a spus: "Nu voi spune ce anume va face Israelul. Dar voi spune doar că oricine va lovi Israelul, noi vom riposta". Michael Herzog, ambasadorul israelian în SUA, a declarat că a existat un "element de surpriză" în cazul atacurilor Hamas, dar a precizat că Israelul "va avea suficient timp pentru a investiga după ce vom încheia acest război prin victorie".

loading...
PUTETI CITI SI...