Gigi, la ananghie

Postat la: 14.07.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Gigi, la ananghie

Derby-ul de la Craiova, câștigat de olteni, ar fi trebuit să ilustreze diferența dintre Vintilă și Bergodi. Teoretic, broscarul din Bănie urma să se dovedească superior argeșeanului de la București, dar practic lucrurile au stat exact pe dos și nu pentru că steliștii ar fi jucat (mult) mai bine, ci doar din cauză că bătălia a fost viciată de jalnicul arbitru Bârsan.

De fapt, rezultatul direct dintre cei doi se cuvenea să fie unul de egalitate, onorant desigur pentru mai puțin hârșitul Vintilă. Norocul i-a surâs însă experimentatului Bergodi, care ar putea să se declare jenat de prestația penibilă a lui Marcel Bârsan. Acesta a acordat craiovenilor două penalty-uri, valorificate de Cicâldău și Nistor, refuzând apoi steliștilor alte două, dintre care unul (la Denis Man) strigător la cer!

Dar se vede că preacucernicul Becali nu mai e în grațiile Celui de Sus, deși își recunoscuse păcatul de a se răzbuna pe olteni, retractând amenințarea inițială și anunțând că la meciul cu CFR-ul nu va folosi rezervele, ci primul unsprezece. Poate că atunci o fi fost atins de un fior mistic de-a dat înapoi, însă la ora asta Gigi se trezește la ananghie, văzând cum viitorul FCSB-ului se arată tot mai opac. Că, presați de Brexit și de pandemie, englejii de la Sheffield au renunţat la cumpărarea lui Man, cum s-au dat la fund și pentru Florinel Coman, dar asta încă nu-i nimic pe lângă necazurile care curg pe-aici! Echipa a ajuns pe locul... 5, în spatele Botoșanilor, dar vine Astra cu Budescu și Alibec (care nu uită și nu iartă!), după care aterizează și Bursucul clujean, care-și joacă titlul și contractul, cu clauză de reziliere de exact un milion de euro.

Zău că nu-i a bună pentru steliștii lui Becali, iar bomboana pe colivă o poate aduce același Andrei Vlad, portarul - boxer din Bănie, pentru folosirea căruia FCSB dă socoteală federației și după semifinala cu Dinamo, din Cupa României. Nu știu dacă la mijloc n-o fi și vreun blestem al lui Duckadam, dar îmi amintesc că eroul de la Sevilla pledase în primăvară pentru revenirea lui Niță în poarta steliștilor, avertizând că Vlad nu e portarul care să ducă FCSB-ul în cupele europene. Or, iată, goalkeeper-ul cu pricina se dovedește beleaua echipei, cum cred că se va mai întâmpla și în viitorul imediat, deși nu-mi doresc acest lucru. Dimpotrivă, sper ca valorosul lot al steliștilor să reușească acum revenirea în poziția pe care o merită în fotbalul românesc!

Nu știu totuşi dacă anunțata sosire la cârma echipei a lui Toni Petrea, fostul secund al lui Reghe, va fi de natură să relanseze brusc șansele steliștilor, cum nici nu văd ce mare îmbunătățire a condiției fizice a jucătorilor va asigura Thomas Neubert, celălalt locotenent al lui Reghecampf. Până una-alta, la derby-ul din Bănie, cei care au clacat fizic au fost evident oltenii, deși bucureștenii alergaseră infinit mai mult.

În schimb, nu mă îndoiesc că finul lui Gigi va reveni pe banca FCSB după expirarea contractului cu arabii, trimiterea colaboratorilor săi la înaintare, pentru ajutorarea lui Becali, fiind doar primul pas spre reașezarea lucrurilor în matca normală. Care le-a și adus titlul, acum...cinci ani! Era și timpul să se încheie caruselul antrenorilor de la Steaua, înșirați ca pe mătănii la cârma echipei de Gigi orgoliosul, cu consecințele care s-au văzut și se văd din ce în ce mai dureros. Sigur, fiecare om face ce vrea cu banii lui, inclusiv finanțatorul Stelei, dar n-o fi oare păcat de atâta cheltuială și atâta zbucium?

Lupta pentru titlul de campioni ai României rămâne deschisă în continuare și se va tranșa în ultimele trei etape. Craiova și CFR Cluj sunt umăr la umăr și promit deopotrivă să nu se împiedice până la confruntarea directă din ultima etapă. În același timp, e la fel de încordată și bătălia pentru locul trei, dintre Astra, Botoșani și...FCSB. Riscați vreun pronostic, că eu nu m-aș încumeta?!

Horia Alexandrescu
(preluat din Romania literara)

loading...
PUTETI CITI SI...