Escrocherie servită pe tavă DNA

Postat la: 08.02.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

Escrocherie servită pe tavă DNA

În acest moment, Direcția Națională Anticorupție dispune de toate informațiile necesare pentru a declanșa, a instrumenta și a finaliza cu succes o mega-escrocherie, desfășurată chiar în inima Executivului României. De către Secretariatul General al Guvernului. Pe două milioane de euro. Bani care nu au fost aruncați pe fereastră. Ci au fost plasați într-un ONG aproape fantomatic. În numele combaterii pandemiei.

Există în ceea ce jurnalistul de investigație Liviu Alexa taxează pe bună dreptate în articolul pe această temă drept „escrocheria Eurocomunicare" toate ingredientele unui scandal penal de mari proporții. În decembrie 2020, în a doua parte a lunii, când oamenii începuseră pregătirile pentru Sărbătorile de Iarnă, pentru un ONG născut din spuma mării, condus de o anume Alina Bârgăoanu, Moș Crăciun a sosit în avans. Cu sacul plin. Cu 11,6 milioane de lei. Adică puțin peste două milioane de euro. Bani ai românilor destinați combaterii pandemiei, pe care mințile luminate din Secretariatul General al Guvernului au decis să-i aloce pentru elaborarea unei strategii de comunicare. Strategia avea drept scop final sensibilizarea cetățenilor acestei țări legat de pericolul răspândirii coronavirusului și determinarea acestora să se vaccineze într-un număr din ce în ce mai mare. Alocarea acestui contract s-a făcut în mare taină. A fost o operațiune atât de secretă și atât de rapidă, încât niciun alt ONG nu a putut participa depunându-și o ofertă. Și știm bine că există numeroase ONG-uri cu experiență în domeniul strategiilor de comunicare. Dar acest contract era cu dedicație. Și a fost câștigat de singurul ONG care a știut de existența lui.

Și ce a urmat? Legat de pandemie, știm. Legat de entuziasmul cu care s-au vaccinat românii ca urmare a aplicării cu succes a noilor strategii de comunicare adoptate de Guvern, știm de asemenea. Eșecul este total și evident pentru toată lumea. Dar banii au fost cheltuiți. Liviu Alexa ne pune la dispoziție mostre de documente „justificative" de-a dreptul halucinante. False studii asupra situației din țară. False cercetări de piață. Falși experți contactați. Eurocomunicare nu a produs decât ceva maculatură, pe care a depus-o la Secretariatul General al Guvernului, în speranța că astfel va putea fi justificată evaporarea a două milioane de euro din banii publici. Totul este servit pe tavă de către jurnalistul clujean.

Nu mai rămâne decât ca procurorii Direcții Naționale Anticorupție să deschidă ochii și să primească probele oferite de jurnalist. Și să ia, firește, urma banilor. Dacă iei urma banilor, ajungi la făptași. Vezi cum a funcționat în acest caz principiul vaselor comunicante. Cine, cum și cât de mult s-a înfruptat din banii publici. Pentru că este exclus ca Alina Bârgăoanu să se fi înfruptat ea însăși, în exclusivitate, din toți acești bani. Cu un minimum de efort, vor putea fi găsiți complici. Ei bine, în acel moment, DNA va descoperi că faimosul dosar penal „Gala Bute", care se redeschide acum, este mizilic pe lângă dosarul eurocomunicare. Elena Udrea a fost mic copil. Și, indiferent cum și cât de mult va răspunde penal, protejata lui Traian Băsescu a fost o simplă amatoare în comparație cu ce s-a întâmplat nu într-o simplă gală de box, ci în momente de grea suferință și de mari sacrificii pentru cetățenii României. Mult succes, domnilor procurori!

Sorin Rosca Stanescu

loading...