După mintea paralelilor, "prietenii lui Putin" vor câștiga alegerile din România!

Postat la: 02.03.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

După mintea paralelilor,

Ieri în timpul emisiunii de la GOLD FM am primit de la o prietenă jurnalist o listă cu 44 de nume de așa-ziși „prieteni ai lui Putin", printre care și numele meu, listă circulată pe conturile de socializare ale unor haștagi sau susținători de-ai lor, inițiată se pare de către un sinecurist român de pe la Bruxelles, nu contează numele. O să anexez lista integrală la finalul analizei de azi, aceasta a apărut oricum pe câteva site-uri „gri", dar am publicat-o și eu imediat pe contul meu de facebook, inclusiv din dorința de a atenționa autoritățile că cineva a început în România o „vânătoare de vrăjitoare" printre personalitățile publice.

* paralelii = rezerviștii Statului Paralel și acoperiții lor, ce execută operațiuni plătite în beneficiul Factorului Extern sau al altor contractori.

Știți că v-am îndemnat acum câteva zile să abordați această perioadă cu detașare și umor, spirit în care voi scrie și eu azi, dar până la concluzie. Așadar, trupa asta de paraleli tocmiți să facă deranj în principal la nivelul celor ce au expertiză, gândesc și scriu în mod independent, susțin că Putin are această listă de 44 de prieteni, ce pot fi chiar mai mulți. Dac-ar fi așa, ne putem gândi, coonform logicii lor, la următoarele consecințe:

Un partid sau coaliție condusă de către oamenii din lista haștagilor ar câștiga ușor alegerile parlamentare și prezidențiale. Faceți un joc de imaginație și gândiți-vă că oamenii de stânga dintre „prietenii lui Putin", Severin, Năstase, Teodorovici, Pleșoianu, Ivan, Iulian Iancu, Daniel Ghiță, Gușă, dacă s-ar grupa, ar lua oricând cel puțin jumătate din scorul PSD-ului de azi, deci vreo 15-17%. Suveraniștii prezenți pe lista haștagilor, Simion, Șoșoacă, Georgescu, Peia, Capsali, dacă s-ar uni și-ar fi coordonați ar duce scorul de azi al AUR-ului de la 20% cel puțin undeva pe la 25-30%. Prezidențialele ar fi câștigate fără probleme de către unul dintre cei enumerați, cu așa susținere politică. N-ar fi problemă nici cu suportul mediatic conform logicii lor, „prietenii lui Putin" patroni de presă ca Ghiță și Andronic, ar asigura sprijinul entităților media pe care le dețin. Ce să mai vorbim despre aportul celor mai influenți moderatori sau analiști, Anca Alexandescu, Dana Budeanu, Iosefina Pascal, SRS, Cristoiu, Hartmann, Ghilezan, Savaliuc, Bichir, Dumitrescu, Petria, Mădălin Ionescu, sunt și ei pe listă. Activiștii civici Olivia Steer și Dan Chitic sunt și ei indicați, iar suportul din stradă e prevăzut cu Oana Lovin, Codruța Cerva, Berenghi și alții. Sunt și doi generali vechi, Talpeș și Chelaru, plus șeful CCR Valer Dorneanu, ideologia ar fi asigurată prin eforturile profesorului Ilie Bădescu, iar „protecția divină" ar asigura-o IPS Teodosie. Cine s-ar mai putea pune la alegeri cu o asemenea grupare?!

Lăsând gluma la o parte, hai să descifrăm în concluzie scopul demersului lor, care e jignitor pentru marea majoritate a oamenilor de pe listă, dar și periculos pentru societate, din acest motiv sugeram atenția instituțiilor statului asupra instigatorilor. Acești haștagi au fost tocmiți pentru ca să împiedice dezbaterea obiectivă ce vizează criza din Ucraina, să timoreze personalitățile din listă ce-ar încerca să discute în mod documentat și rațional, în avantajul României în primul rând. Fiecare personalitate s-ar putea gîndi că prezența pe acest gen de listă i-ar putea aduce sancțiuni sociale, și-atunci mai bine să prefere tăcerea sau chiar să se apuce de înjurat în exces la ruși și Putin, sau chiar să inventeze fake-news-uri după cum e moda, de fapt să nu-și mai facă treaba în mod corect și obiectiv.

Întrebare: se va ocupa cineva de la vârful statului român de acest derapaj periculos? Sau doar se va lua notă și analiza cu preocupare?!

Cozmin Gușă

P.S. Textul postat de către haștagi:

"Proputiniștii din România. Ordine aleatorie, listă deschisă, se vor adăuga și alte nume în funcție de sugestii:
1. Teodosie al Tomisului
2. Adrian Severin
3. Cozmin Gușă
4. Dan Chitic
5. Oana Lovin
6. Iulian Capsali
7. Bogdan Duca
8. Diana Șoșoacă
9. Dan Puric
10. Olivia Steer
11. Orlando Teodorovici
12. Daniel Ghiță
13. George Simion
14. Marius Ghilezean
15. Dana Budeanu
16. Călin Georgescu
17. Valer Dorneanu
18. Sebi Ghiță
19. Dan Andronic
20. Alexandru Petria
21. Liviu Pleșoianu
22. Codruța Cerva
23. Florin Bichir
24. Cătălin Berenghi
25. fam. Gelu Voican-Voiculescu ?
26. Sorin Rosca Stanescu
27. Iosefina Pascal
28. Silviu Dancu
29. Cătălin Ivan
30. Ioan Talpeș
31. Mircea Chelaru
32. Ninel Peia
33. Iulian Iancu
34. Anca Alexandrescu
35. Răzvan Dumitrescu
36. H.D. Hartmann
37. Mădălin Ionescu
38. Adrian Năstase
39. Iulian Urban
40. Ilie Bădescu
41. Radu Baltasiu
42. Ovidiu Hurdezeu
43. Ion Cristoiu
44. Răzvan Savaliuc"

loading...