Băsescu îi vrea capul lui Borrell după vizita la Moscova. Prostie mai mare nici că se poate!

Postat la: 11.02.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Băsescu îi vrea capul lui Borrell după vizita la Moscova. Prostie mai mare nici că se poate!

Traian Băsescu și un grup de europarlamentari (băsiști de peste tot din UE) îi cer demisia lui Josep Borrell după vizita la Moscova. Este clar că vizita a fost un fiasco, că Serghei Lavrov l-a umilit groaznic: rușii nu l-au liberat pe Aleksei Navalnîi și au mai și expulzat diplomații din Suedia, Polonia și Germania chiar în timpul vizitei.

A fost, evident, o poziție de forță a lui Vladimir Putin, fără precedent, că vremea diplomației a trecut. Să ne închipuim, însă, că Lavrov ar face eroarea să meargă în Parlamentul European, la UE acasă. Cu siguranță ar fi huiduit democratic. Dar Lavrov nu face asemenea gafe. De aceea s-au enervat Băsescu și-ai lui? Dar să demisioneze Borrell?

Ar însemna o umilință și mai mare a UE, istorică, că Lavrov demite șefii UE când se-ncruntă mai tare. Ce va spune opinia publică din UE? Și Băsescu ce-ar fi făcut? Cu siguranță că nici n-ar fi avut curajul să meargă la Moscova, de altfel nu l-ar fi primit cineva. E ușor să ceri demisii de la Bruxelles, să dea din gură cu Tomac cu tot. E sătulă lumea de guriști. Ce-ai, bre? Stai în banca ta, te depășește, tu ai probleme pe-acilea, prin România, cu Diana Șoșoacă, nu mai ai ce livra.

Borrell a cerut azi noi sancțiuni la Putin, că l-a umilit Lavrov. Să le impună! Dar să nu se plângă mai târziu că Rusia se duce cu Iranul și China și nu-i mai răspunde nimeni la telefon. Și, la final, când toate sancțiunile se vor fi dat, ce va face UE? Un zid la granița cu Rusia? Și atunci va fi complicat, e greu de știut pe unde trece nenorocita asta de graniță. Bruxelles-ul e în derivă, singura concluzie serioasă.

Aurelian Pavelescu

loading...
PUTETI CITI SI...