Aur vrea ministru de interne un adulator al lui Antonescu!

Postat la: 10.02.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

Aur vrea ministru de interne un adulator al lui Antonescu!

În plin scandal produs de elogierea mareșalului Antonescu și a lui Zelea Codreanu de către Călin Georgescu - azi s-a deshis dosar penal -, co-președintele Claudiu Târziu toarnă gaz pe foc, anunțînd drept posibil ministru de Interne într-un guvern AUR un admirator fățiș al mareșalului.

Prezent la emisiunea Ancăi Alexandrescu de la Realitatea Plus, Claudiu Târziu a avansat cîteva nume de potențiali miniștri într-un viitor guvern AUR, precum Emil Dinga, Florin Șinca, Radu Baltasiu, Dan Dungaciu, Octavian Bădescu ori Florin Popescu, la portofolii precum Economia, Internele, Justiția, Educația, Transporturile, Externele șamd, iar Marius Dorin Lulea a fost prezentat drept posibil premier. Interesant de observat, Florin Șinca, dat la Interne, este un fost comisar-șef de poliție care a trecut recent în rezervă și a devenit consilier parlamentar și care se prezintă public ca un mare admirator al lui Ion Antonescu și profund anti-UE. „Violenţi trebuie să fim cu toţii când este vorba să ne apărăm dreptul, hotarele, demnitatea, libertatea şi viaţa neamului'' scria mareșalul Ion Antonescu" afirmă Șinca într-un articol publicat pe Criticii.ro. În iunie anul trecut, Șinca scria un articol pentru activenews.ro cu dedicație specială pentru Antonescu: 

"Românii au cele mai frumoase datini cu privire la un răposat. Acela nu-ți mai poate da nici avere, nici ranguri, nici moșteniri, nici bani. Dar tu îl pomenești, că așa e datina din străbuni, așa e creștinește, să-ți amintești, să-l pomenești. Și zic asta când e vorba de un om din popor. Dar când avem de-a face cu un bărbat al istoriei, și vorbesc aici de mareșalul Ion Antonescu? În zi de doliu nu stai să-l judeci pe cel răposat. L-au ,,judecat" sumar. L-au executat, l-au ars la crematoriu și i-au aruncat cenușa în patru zări. L-au despuiat de toată averea și l-au șters din cronici. Ni-l interzic azi, sub amenințarea temniței. I-au pus tablă pe statuie. Acum au oprit și slujba și pomana. Cât mai răbdăm, fraților?

Că din sufletul poporului nu poate fi șters prin ordin?! Șterge-vom voievozii și regii, pe cei care au pătimit și unificatorii? Șterge-vom vizionarii și reformatorii? Șterge-vom memoria, martirii, luptătorii, bărbații de stat? S-a săvârșit un parastas la biserica Sfânta Cuvioasă Parascheva din Vaslui, pentru mareșal, ctitor aici împreună cu generalul de divizie Ion Rășcanu. Că la 1 iunie 1946 a fost asasinat la Jilava, taman de către înaintașii întru ideologie și faptă ai acelora care astăzi ne strâng în brațe cum își strânge șarpele victima. Și ne-au ras elitele, și ne-au furat, și ne-au ocupat, și ne-au întunecat zările senine, și ne-au umilit cu acceptul perfidului occident care ne-a scris condamnarea pe un biet șervețel (...)

Peste ani, când vom fi liberi, la fel ca toți eroii și martirii țării, mareșalul va avea statui în toată România. Pentru că eroii nu mor niciodată!" încheia Șinca.
Într-un alt articol - în care cita, între altele, și din părintele Justin Pârvu, fost lider al Mișcării Legionare -, el scria dur împotriva UE:
"Vreau să vă spun că, de acum, eu nu mai recunosc autoritatea aceasta dictatorială a UE și nici pe sclavii «români» care, din cozi de topor, s-au transformat în topoare! Pregătesc rezistența în munți. Sunt ca un câine legat în lanț, iar când simte că i-a venit sfârșitul, e lăsat să umble slobod, să moară la umbra unui paltin". Ca o concluzie, strategia AUR pare destul de stranie, pe de-o parte transmițînd anumite afinități cu personaje controversate ale istoriei, pe de alta încercînd să ia distanță fix de respectivele afinități.

Bogdan Tiberiu Iacob

loading...
PUTETI CITI SI...