Saună, piscină şi jacuzzi într-o comună în care locuitorii au WC în fundul curţii

Postat la: 31.03.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Saună, piscină şi jacuzzi într-o comună în care locuitorii au WC în fundul curţii

Un centru social multifuncţional, cu jacuzzi, piscină şi saună se va construi într-o comună din judeţul Gorj, unde 40% dintre localnici nu au locuinţele conectate la sistemul de canalizare. Investiţia de 100.000 de euro este finanţată din fonduri europene.

Potrivit primarului comunei Bustuchin, Ion Ciocea, începând din această vară, toţi cei aproximativ 3.500 de localnici vor avea acces gratuit la un centru social multifuncţional, în valoare de 100.000 de euro, care va construit cu fonduri europene. La centrul social care va fi dotat cu jacuzzi, piscină şi saună vor fi aşteptate în primul rând persoanele cu dizabilităţi şi tinerii, autorităţile anunţând că va fi angajat un kinetoterapeut.

„O să avem salină, saună, jacuzzi. Este vorba despre un centru social multifuncţional, cu servicii sociale şi medicale. Am luat eligibilitatea, semnăm contractul şi facem achiziţia pentru construire şi va fi gata în această vară. Va fi construit lângă sala de sport, avem saună, salină, jacuzzi. Acolo o să angajăm un kinetoterapeut, un asistent, după care venim cu un proiect de un milion de euro, unde trebuie să luăm 250 de tineri şi vârstnici care au probleme sociale, defavorizaţi, cei cu dizabilităţi. În cadrul acestui proiect se vor angaja 20-30 de persoane, dorim să fie majoritatea tineri, pentru a selecta 250 de persoane din comunitate, care au probleme sociale, la rândul lor 120 trebuie să-i şcolarizăm, să-i pregătim pe anumite meserii: 25 de instalatori, agricultori, lucrători comerciali şi alte meserii. Avem şi un post de profesor de întot. Va fi şi un bazin de 20 de metri pătraţi pentru a face aceste servicii. Centrul social va fi deschis pentru toată lumea, gratuit", a declarat primarul comunei Bustuchin, Ion Ciocea.

În localitate încă mai sunt locuinţe care nu sunt racordate la apă sau canalizare şi nu au un grup sanitar în interior. Edilul admite că în comună mai sunt oameni care nu sunt conectaţi la sistemul de canalizare, dar a declarat că se va rezolva şi această problemă. „Eu zic că 90% dintre cetăţeni au canalizare, iar 60% sunt conectaţi. Am alocat 70.000 de lei şi le-am făcut racordul la cetăţenii care deja aveau băi, care puteau să folosească canalul. Anul acesta, să vedem cum stăm cu veniturile, dacă nu găsim măsuri să implementăm un proiect, atunci trebuie să aplicăm tot regula asta, să găsim banii necesari pentru a-i sprijini pe cetăţeni să se racordeze. Trebuie să ne gândim şi la ei. Cetăţenii nu au aşa venituri şi racordul nu este atât de puţin, ca şi cost. Acolo unde aveau băi i-am racordat cu prioritate", a mai declarat Ion Ciocea.

loading...
PUTETI CITI SI...