Primarul Robert Negoiţă e foarte generos cu subalternii pe banii contribuaililor

Postat la: 05.04.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Primarul Robert Negoiţă e foarte generos cu subalternii pe banii contribuaililor

Șefii a trei companii din subordinea Primăriei Sector 3 vor avea salariile majorate de la 8.000 la 12.000 de lei pe lună. Managerii acestor companii primesc pe lângă salariul fix și o bonificație în funcție de profitul realizat, profit care depinde la rândul sau de prețurile oferite de Primăria Sector 3. Se poate ajunge astfel la dublarea salariilor primite de către un manager.

Indemnizațiile șefilor consiliilor de administrație de la trei companii ale Primăriei Sector 3 au fost majorate de la 8.000 la 12.000 lei/net/lună, potrivit unor proiecte aprobate joi de Consiliul Local Sector 3 la propunerea primarului Robert Negoiță. Este vorba despre companiile Administrare Străzi S3, Administrare Active Sector 3 și SD3 Salubrizare și Deszăpezire Sector 3. Totodată, potrivit hotărârilor aprobate de Consiliul Local Sector 3, unde PSD deține majoritatea, au fost majorate și salariile celorlalți membri din Consiliile de Administrație ale celor trei companii, aceștia primind 15% din indemnizația șefului CA.

"Solicitarea de majorare a remuneratiei preşedintelui Consiliului de Administratie de la 8000 lei net/lună la 12000 net/lună este argumentată de faptul că preşedintele Consiliului de Administraţie nu are dreptul la plata orelor suplimentare sau a orelor lucrate în zilele de sâmbăta și/sau duminica. De asemenea, majorarea indemnizației este necesară având în vedere complexitatea proiectelor și dificultățile pe care societatea le întâmpină în executarea acestora", motivează primarul Robert Negoiță majorarea indemnizației.

Președintele CA al Administrare Străzi S3 este Ioan Constantinescu. Președintele CA al Administrare Active Sector 3 este Corbuleanu Valentin. Președintele CA al SD3 Salubrizare și Deszăpezire Sector 3. este Mihai Nițu.

Consilierii USR nu au votat proiectele de majorare a indemnizației. "Managerii acestor companii primesc pe lângă salariul fix și o bonificație în funcție de profitul realizat, profit care depinde la rândul sau de prețurile oferite de Primăria Sector 3. Se poate ajunge astfel la dublarea salariilor primite de către un manager. Având în vedere faptul că aceste companii primesc contracte de la Primăria Sector 3 prin atribuire directă, beneficiind astfel de un avantaj concurențial major în comparație cu restul companiilor din piață, nu consider justificată această creștere salarială", a declarat Liviu Mălureanu, consilier USR Sector 3.

Indemnizațiile președinților consiliilor de administrație de la alte două firme ale Primăriei Sector 3 - Internet și Tehnologie S3 SRL și Algorithm Residential S3 SRL - au fost majorate de 8.000 lei/net pe lună la 12.000 lei/net pe lună, în luna decembrie 2018. Deputatul USR Claudiu Năsui l-a acuzat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, pe primarul Sectorului 3 din Capitală, Robert Negoiţă, de „generozitate pe banii altora".

„Acesta a cerut o mărire de 50% pentru preşedinţii consiliilor de administrate pentru trei dintre companiile municipale ce ţin de sectorul său. Este uşor să creşti cu 4000 RON pe lună o indemnizaţie deja generoasă când dai din banii bucureştenilor care îţi plătesc taxe şi impozite", afirmă Năsui. Liderul USR atrage atenţia că Liviu Mălureanu, colegul său de partid, a semnalat la rându-i o altă problemă, şi anume că „pe lângă salariul fix, aceşti preşedinţi primesc şi o bonificaţie în funcţie de profitul realizat".

„Acest profit, însă, depinde de preţurile oferite de Primăria Sector 3 în contextul în care contractele se dau prin atribuire directă. Deci cine garantează că aceste bonusuri nu sunt şi ele exagerate? Oare când a fost ultima oară când cineva de la privat a primit o mărire netă de 50% de la o lună la alta? Chiar atât să fi crescut performanţa acestora de merită o astfel de recompensă? Şi poate ne spune domnul primar şi unde se fac angajările pentru aceste funcţii, pentru că mulţi români cred că şi-ar dori un astfel de tratament", conchide deputatul USR.

loading...
PUTETI CITI SI...