Penalul Relu Fenechiu s-a apucat iar de afaceri cu statul și vrea să proiecteze Spitalul Regional din Iași

Postat la: 04.02.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Penalul Relu Fenechiu  s-a apucat iar de afaceri cu statul și vrea să proiecteze Spitalul Regional din Iași

Statul român pe care Relu Fenechiu l-a țepuit din plin, motiv pentru care a primit și o condamare de cinci ani și jumătate de închisoare pentru mai multe fapte de corupție, e din nou in vizorul "omului de afaceri".

Fenechiu a fost eliberat condiționat, după ce a efectuat trei ani și jumătate de închisoare. Acum el varea să proiecteze Spitalul Regional de la Iași. Pentru a progresa, firma INTEGRA BUSINESS CONSULTING a avut nevoie ca Relu Fenechiu să iasă din închisoare, PNL să fie la guvernare și Ministrul Mediului, Costel Alexe să implementeze un program aproape ca dedicat societății familiei lui Fenechiu. Costel Alexe, șeful CJ Iași, la randul lui acuzat de corupție, este considerat copilul de suflet al lui Relu Fenechiu.

Printre firmele care doresc să facă proiectarea Spitalului Regional de la Iași, se află și INTEGRA BUSINESS CONSULTING, firmă controlată de fostul ministru de la transporturi, Relu Fenechiu, prin soția sa, Mariana.INTEGRA BUSINESS CONSULTING figurează într-o asociere ca subcontractant într-o proporţie de 5% la lucrarea prevăzută în contract. Asocierea este condusă de firma italiană 3TI Progetti, companie care a licitat şi pentru proiectarea lucrărilor la autostrada Iaşului, respectiv tronsonul din A8 care tranzitează judeţul Iaşi. Din asociere mai fac parte şi arhitecţii turci de la Yazgan, alături de alte şapte firme: şase autohtone şi una din Italia.

În 2020, contractele firmei INTEGRA BUSINESS CONSULTING au explodat, și de la 7 contracte încheiate în 2 ani, au ajuns la un număr de 118, doar din martie și până în iulie din acest an. În 2018-2020, Primăriile Iași, Huși, Răchiteni, Vânători, Holboca, Băltățești încheiau contracte cu valori între de 9.500 RON și 125.000 RON (record înregistrat cu Primăria Huși, în septembrie 2019). Din contractele încheiate în această perioadă, firma patronată de soția lui Relu Fenechiu a încasat aproape 1 milion și jumătate de lei.

Ultimul contract al firmei administrată de doamna Fenechiu figurează în data de 10 iulie a.c. și este încheiat cu primăria comunei Ibănești - Mureș. Administrația locală a comunei a plătit către INTEGRA BUSINESS CONSULTING 34.000 RON pentru servicii de consultanță pentru obținerea finanțării nerambursabile pentru investiții în domeniul iluminatului public. Firma a derulat în perioada iunie - iulie a.c. contracte cu primăriile din Botoșani, Mureș, Neamț, Vâlcea, Hunedoara, Constanța, Olt, Iași, Alba, Suceava, Cluj, Argeș, Dâmbovița, Bistrița, Galați, Gorj.

loading...
PUTETI CITI SI...