CIA: Asasinarea lui Kashoggi a fost ordonată de prinţul moştenitor

Postat la: 17.11.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

CIA: Asasinarea lui Kashoggi a fost ordonată de prinţul moştenitor

Conform surselor citate de Washington Post, CIA-ul a informat deja mai multe părţi ale guvernului american, inclusiv Congresul, concluzia sa contrizicând afirmaţiile guvernului saudit care a declarat că Prinţul Mohammed nu este implicat.

Contactate de jurnaliştii americani, atât Casa Albă cât şi Departamentul de Stat a refuzat să comenteze informaţia. „Concluziile acestei evaluări sunt false. Am auzit şi continuăm să auzim tot felul de teorii fără a ni se prezenta şi o bază primară a acestor speculaţii" a declarat purtătorul de cuvânt al Ambasadei Arabiei Saudite din Washington.

Procurorul general al Arabiei Saudite, Saud al-Mojeb, a declarat joi că 11 dintre cei 21 de suspecţi au fost acuzaţi de uciderea jurnalistului. Pentru cinci dintre aceştia - cei care ar fi comis crima şi ar fi tranşat apoi cadavrul - s-a cerut pedeapsa cu moartea. În acelaşi timp, oficialul a insistat asupra faptului că prinţul moştenitor Mohammed bin Salman nu a fost implicat în niciun fel în acest caz.

Totuşi. oficialii americani au rămas sceptici la faptul că Prinţul Mohammed nu ar fi ştiut despre planurile de a-l ucide pe Khashoggi, luând în considerare controlul pe care acesta îl are asupra Arabiei Saudite. Jamal Khashoggi a fost ucis pe data de 2 octombrie, după ce a intrat în consulatul Arabiei Saudite la Istanbul pentru a obţine o serie de documente necesare pentru căsătoria cu logodnica sa, care are cetăţenie turcă.

 

loading...
PUTETI CITI SI...