AFI Cotroceni - alt comerciant, aceeași atitudine abuzivă

Postat la: 22.10.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

AFI Cotroceni - alt comerciant, aceeași atitudine abuzivă

După cum v-am promis, revenim asupra abuzurilor pe bandă rulantă săvârșite de către conducerea AFI Cotroceni împotriva comercianților care au dorit / doresc să închirieze un spațiu în acest Centru Comercial.

Astăzi vom devoala abuzurile pe care cei din conducerea AFI Cotroceni le fac împotriva societății care deține marca Zaza Underwear. Magazinul Za-Za, specializat în vânzarea lenjeriei intime destinate femeilor, s-a deschis acum aproximativ patru ani și jumătate în AFI Cotroceni. Deși momentele bune au alternat cu cele rele, lucru inevitabil în derularea unei afaceri, reprezentanții mărcii Zaza Underwear au acceptat „sugestia" conducerii AFI Cotroceni de a deschide un magazin și în Centrul Comercial AFI Ploiești.

Conducerea AFI Cotroceni a apelat la strategia de a determina comercianții care au închiriate spații comerciale în Centrul Comercial din București, să închirieze spații și în AFI Ploiești, pentru a crește nivelul de „ocupare" și la acest Centru Comercial. Constatând faptul că vânzările din AFI Ploiești nu acoperă nici măcar cheltuielile (vânzări de 200-300 lei/zi), conducerea societății a decis închiderea acestui magazin, după ce, în prealabil, a întrebat conducerea AFI Cotroceni dacă vor fi lansate represalii la adresa lor pentru faptul că închid magazinul din Ploiești.

Deși cei din conducerea AFI Cotroceni au declarat faptul că nu-i interesează magazinul din Ploiești, la nici o lună de la închiderea magazinului din AFI Ploiești, în magazinul din AFI Cotroceni și-a făcut apariția un individ dotat cu o ruletă și cu un creion, individ care a comunicat nonșalant faptul că face măsurătorile necesare în vederea întocmirii planurilor pentru noul locatar. În momentul în care reprezentanții societății i-au comunicat faptul că este o greșeală, deoarece contractul lor de închiriere mai este valabil încă aproximativ 6 luni (până în aprilie 2019), individul care făcea măsurători le-a comunicat faptul că, în maximum 2 săptămâni, Magazinul Za-Za va fi închis, din dispoziția expresă a conducerii.

În acest context, reprezentanții societății care deține marca Zaza Underwear au luat imediat legătura cu cei din conducerea AFI Cotroceni care le-au comunicat faptul că, dacă nu eliberează spațiul, de bună voie, în maximum 2 săptămâni, „vor vedea ei ce pățesc". Având în vedere, pe de o parte, faptul că au un contract de închiriere valabil până în aprilie 2019, iar, pe de altă parte, faptul că au făcut investiții însemnate pentru achiziționarea produselor specifice Sărbătorilor de Iarnă, reprezentanții societății au comunicat ferm faptul că ei doresc să rămână în spațiu cel puțin până la expirarea contractului. A doua zi, societatea a primit de la conducerea AFI Cotroceni prima dovadă a represaliilor: o factură în cuantum de 30.000 Euro reprezentând penalități aferente unei chirii în cuantum de 5.000 Euro !?!

Degeaba le-au comunicat reprezentanții societății faptul că această penalitate calculată în temeiul unor clauze abuzive, a fost percepută exclusiv ca represalii la faptul că au închis magazinul din AFI Ploiești, deoarece aroganța celor din Conducerea AFI Cotroceni nu are margini. După cum se poate observa, conducerea AFI Cotroceni nu este de acord ca un chiriaș care nu poate plăti chiria din cauza vânzărilor scăzute, să elibereze spațiul în condiții civilizate, amiabile, chiar dacă i s-a oferit cu titlu de despăgubire c/v unei chirii, dar dorește să evacueze forțat, în același timp, un alt chiriaș care dorește să rămână în spațiu cel puțin până la finalizarea contractului de închiriere, evident pentru a încasa o chirie mai mare de la alt comerciant care dorește să deschidă un magazin în AFI Cotroceni, fără a ști ce îl poate aștepta...

loading...
PUTETI CITI SI...