Unui bărbat din SUA i-au crescut ciuperci halucinogene în sânge după ce și le-a injectat în vene

Postat la: 15.01.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Unui bărbat din SUA i-au crescut ciuperci halucinogene în sânge după ce și le-a injectat în vene

Un bărbat din SUA a preparat un ceai din ciuperci halucinogene și și-a injectat amestecul în vene. Câteva zile mai târziu, a ajuns la urgențe, ciuperca crescând în sângele său, scrie Live Science.

Bărbatul a petrecut 22 de zile în spital, opt dintre acestea în unitatea de terapie intensivă, unde a fost tratat pentru insuficiență multiplă de organe. După ce a fost externat, el primește un tratament cu antibiotice și medicamente antifungice pe termen lung, potrivit unei descrieri a cazului, publicată pe 11 ianuarie în Jurnalul Academiei Consultation-Liaison Psychiatry. Cazul nu a arătat dacă injectarea ceaiului de ciuperci poate cauza efecte psihoactive persistente, precum cele uneori văzute când oamenii mănâncă ciuperca, au scris doctorii în raport.

Spre exemplu, în cazuri rare, oamenii pot avea un sindrom de tulburare de percepție persistentă indusă de halucinogene (HPPD), în care au flashbackuri clare ale stării în care erau drogați, la mult timp după ce s-a încheiat, potrivit Institutului Național al Abuzurilor de Droguri. Prin injectarea ciupercilor în sânge, pacientul de 30 de ani a sperat să amelioreze simptomele de sindrom bipolar și a dependenței de opioide, potrivit raportului. Membrii familiei sale au spus că recent a încetat să ia medicamentele prescrise pentru sindromul său bipolar și că "pendula între stări depresive și maniacale".

Bărbatul a găsit pe internet articole care descriau posibilele efecte terapeutice ale halucinogenelor, precum LSD și ciupercile psilocibine, care l-au făcut să fiarbă ciupercile într-un ceai. A filtrat lichidul prin vată înainte de injectarea în organism. În zilele următoare, a devenit letargic și i s-a făcut greață, iar pielea s-a îngălbenit. La scurt timp a avut diaree și a început să vomite sânge. Familia l-a găsit și l-a dus la urgențe, fiind îngrijorați de starea sa aparentă de confuzie. Doctorii au spus că nu putea participa la un interviu care să aibă sens, din cauza stării sale mentale alterate.

Mai multe organe, inclusiv ficatul și rinichii, au început să cedeze iar bărbatul a fost transferat la Terapie Intensivă. Testele de sânge au arătat că are o infecție bacteriană cu microbul Brevibacillus și o infecție fungică de la Psilocybe cubensis - ceea ce însemna că ciuperca halucinogenă pe care și-a injectat-o creștea în sânge. Pe lângă antibiotice și medicamente antifungice, bărbatul a fost nevoit să folosească un ventilator după ce a avut insuficiență respiratorie acută, în care se acumulează fluid în saculețele de aer din plămâni. Din fericire, pacientul a supraviețuit calvarului și a fost ulterior externat din spital.

loading...
PUTETI CITI SI...