Un artist a cântat la chitară în timp ce era operat pe creier

Postat la: 22.12.2018 22:29 | Scris de: ZIUA NEWS

Un artist a cântat la chitară în timp ce era operat pe creier

Cântăreţul de jazz sud-african Musa Manzini şi-a cântat muzica la chitară în timpul operaţiei sale pe creier, scrie Reuters, citat de Hotnews. Decizia de a a-l provoca în acest fel pe artist le-a permis doctorilor să observe ce părţi ale creierului sunt activate atunci când acesta performează.

O înregistrare video cu artistul, profesor universitar, cântând în timpul celor şase ore de operaţie pe creier a fost făcută publică. Cântăreţul stă pe masa de operaţie, înconjurat de chirurgi, în timp ce cântă la chitară, ceea ce le-a permis doctorilor să observe ce părţi din creierul artistului sunt activate atunci când performează, mişcându-şi degetele, astfel încât acestea să poată fi protejate în momentul extragerii tumorii de care este afectat, potrivit Reuters, citate de Hotnews.

„A fost un sentiment ciudat şi inconfortabil", a povestit ulterior artistul pentru Reuters. "Să stai într-o stare intermediară între anestezie totală şi conştienţă, să auzi instrumentele care îţi umblă în creier ...e foarte dificil să te concentrezi", a mai explicat el.

Medicii au decis să-l ţină treaz tocmai pentru a reduce riscul unor accidente neurologice. „A fost un succes, în condiţiile în care exista un mare risc de paralizie", a mai comentat artistul. După perioada de recuperare, el intenţionează să se întoarcă pe scenă.

loading...