Tot mai mulți tineri aleg să nu mai facă sex. Această decizie îi face să se declare extrem de fericiți

Postat la: 08.05.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Tot mai mulți tineri aleg să nu mai facă sex. Această decizie îi face să se declare extrem de fericiți

Conform unui sondaj național de sănătate și comportament sexual din SUA, din ce în ce mai mulți adolescenți raportează absența activității sexuale, numărul acestora crescând de la 28,8% în 2009 la 44,2% în 2018.

În același timp, un sondaj recent privind atitudinile și stilurile de viață sexuală din Marea Britanie arată că un procent semnificativ de bărbați și femei cu vârste între 16 și 74 de ani sunt inactivi sexual și consideră că acest lucru nu reprezintă o problemă, notează The Guardian.

În prezent, tot mai mulți oameni decid să renunțe la sexul "casual" sau la relațiile cu persoane care nu caută angajamente pe termen lung. Această alegere îi face pe mulți dintre ei mai fericiți, evitând astfel presiunea de a-și găsi un partener. Un exemplu este Caitlin, care a trecut printr-o relație abuzivă și care nu a fost pregătită să se implice într-o altă relație. Pandemia de COVID-19 și restricțiile de circulație au întărit decizia ei de a nu căuta alți parteneri.

Ea explică că în acea perioadă a simțit că are nevoie de timp și spațiu pentru a-și vindeca rănile și pentru a reflecta asupra experiențelor prin care a trecut. Dar spre sfârșitul anului 2020, la vârsta de 23 de ani, a început terapia și a realizat că, dacă va fi activă sexual, va avea nevoie de un partener care să înțeleagă trecutul ei și să o accepte așa cum este. Nu este dispusă să fie cu cineva doar pentru că se simte presată să găsească un partener și preferă să aștepte până când va întâlni pe cineva pregătit pentru un angajament de lungă durată.

În trecut, ea obișnuia să folosească aplicații de dating, dar întâmpina dificultăți în a găsi bărbați interesați de o relație de durată, majoritatea dorind doar sex. Ea a observat că mulți bărbați cu care vorbea își pierdeau interesul atunci când ea refuza să întrețină relații sexuale cu ei. De asemenea, a întâlnit bărbați care pretindeau că își doresc o relație serioasă, dar dispăreau după ce făceau sex. Ea consideră că acest tip de întâlniri sunt o consecință a culturii actuale, care pune accentul exclusiv pe sex în relațiile romantice.

Caitlin a ales să fie singură de trei ani și consideră că această decizie i-a adus fericire. Nu simte nevoia de a face sex și respinge ideea de sex ocazional. Cu toate acestea, uneori se întreabă de ce nu poate avea și ea o relație compatibilă sexual. Decizia ei de a nu face sex cu alte persoane are beneficiile ei, deoarece a învățat ce îi place în ceea ce privește actul sexual și se simte mai încrezătoare în propria sa sexualitate.

Tânara crede că prin experimentarea sexualității fără implicații cu alte persoane, a reușit să se bucure mai mult de experiență. Totodată, a eliminat presiunea de a găsi un partener potrivit și s-a concentrat mai mult pe alte aspecte ale vieții sale. Pentru ea, este important să găsească pe cineva care se potrivește în viața ei, mai mult decât să își satisfacă nevoia de a avea pe cineva alături.

loading...
PUTETI CITI SI...